Cuketová bábovka s citrónom a pistáciami

Cuketová bábovka s citrónom a pistáciami

Tak toto je úplná bomba! Kombinácia vláčneho cesta z cukety, opečených pistácií a sviežeho citróna a jemnej polevy s citrusovou chuťou vás dostane. Na klasickú bábovku si ani nespomeniete!

Čo budete potrebovať

Na bábovku:

  • 1 lyžica trstinového cukru
  • 2 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 šálky pistácií, opečených a jemne nasekaných
  • 1 šálka práškového cukru
  • kôra z dvoch citrónov
  • 1 šálka olivového oleja
  • 3 vajcia
  • 1/4 šálky čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • 1 lyžička vanilkovej pasty
  • 1/2 lyžičky mandľového extraktu
  • 2 šálky cukety, nastrúhané

Na polevu:

  • 1 a 1/2 šálky jemného práškového cukru
  • kôra z polovice citróna
  • 2 lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • 1 a 1/2 lyžice plnotučného mlieka
  • 1/3 šálky pistácií, opečených a nahrubo nasekaných

Postup

  • Rúru predhrejte na 160 stupňov Celzia.
  • Veľkú formu na bábovku postriekajte olejom v spreji a vysypte trstinovým cukrom.
  • Dajte bokom.
  • Do stredne veľkej misy preosejte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
  • Pridajte najemno nasekané pistácie, zľahka prešľahajte a dajte bokom.
  • Do veľkej misy dajte cukor a citrónovú kôru.
  • Dobre prešľahajte a za stáleho šľahania pomaly prilievajte olivový olej.
  • Pridajte vajcia, jedno po druhom a po každom pridaní dobre prešľahajte.
  • Potom pridajte citrónovú šťavu, vanilkový a mandľový extrakt a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
  • Ľahko vmiešajte nastrúhanú a vylisovanú cuketu.
  • Do zmesi zľahka vmiešajte múčnu zmes.
  • Cesto vložte do formy, povrch zľahka uhlaďte a dajte piecť do rúry na 50 – 55 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
  • Bábovku nechajte 10 minút vychladnúť vo forme, kým ju preklopíte na mriežku, kde ju nechajte úplne vychladnúť.
  • Akonáhle bábovka vychladne, pripravte si polevu.
  • Preosejte jemný práškový cukor do strednej misy.
  • Pridajte zvyšné ingrediencie na polevu a miešajte, kým nebude poleva krásne hladká.
  • Bábovku preložte na servírovaciu tácku.
  • Prelejte polevou a posypte nahrubo nakrájanými opečenými pistáciami.
  • Pred krájaním a podávaním nechajte polevu stuhnúť aspoň 15 minút.
Bábovka z cukety, citróna a pistácií na tácke.
www.mummascountrykitchen.com.au

Máme pre vás aj ďalšie skvelé recepty na múčniky z cukety , na ktorých si pochutnáte! Maškrtte sladko, ale zdravo!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.