Neuveriteľne vláčna, lahodná cuketová torta s citrónovým tvarohom. Cuketu ani neucítite!
Čo budeme potrebovať
Na buchte
- 250 g hladkej múky
- 3 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 80 g masla
- 90 g cukru
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- 90 ml mlieka
- 150 g scedené a vyžmýkané, najemno nastrúhané cukety
- 3 veľké bielky
Na citrónový tvaroh
- 6 veľkých žĺtkov
- 2 lyžička citrónovej kôry
- 60 ml čerstvej citrónovej šťavy
- 12 lyžíc cukru
- 40 g studeného masla, nakrájaného
- 250 g polotučného tvarohu
- 400 g čerstvých čučoriedok, umyté a vysušené
Postup
- Citrónový tvaroh si pripravte vopred, aby mal čas vychladnúť.
- Na tvaroh zmiešajte v malom hrnci žĺtky, kôru, šťavu a cukor.
- Šľahajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Varte, kým nie je zmes dostatočne hustá, asi 5-7 minút.
- Odstráňte z tepla. Pridajte maslo, jeden kus po druhom, miešajte, pokiaľ nebude konzistencia hladká, nakoniec vmiešajte tvaroh.
- Preneste zmes do misky a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a potom schlaďte v chladničke.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Vymažte formu na buchtu.
- Preosejeme múku, prášok do pečiva a soľ.
- V mixéri zmiešajte maslo, cukor a vanilku. Šľahajte na nízku teplotu, kým sa úplne nespojí, a potom na vysokú ďalšiu 3–4 minúty, kým nebude zmes svetlá a nadýchaná.
- Suché a mokré zmiešajte dohromady, potom vmiešajte nakrájanú cuketu, kým sa všetko úplne nespojí.
- Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a potom vmiešajte do cesta.
- Cesto rovnomerne nalejte do pripravenej formy a pečte 25–30 minút, alebo pokiaľ nevyjde špáradlo čisté.
- Vyberte z rúry a nechajte buchtu vychladnúť.
- Buchtu pomažte tvarohom a čučoriedkami.
Pokiaľ predsa len máte chuť na slané pokrmy, tieto recepty na cuketové špagety , sú tým správnym riešením!