Cuketová buchta s čokoládou

Cuketová buchta s čokoládou

Super mäkká a lahodná čokoládová buchta z cukety je posiaty čokoládovými lupienkami a preliaty čokoládovou polevou. Toto je najlahodnejší spôsob, ako jesť zeleninu.

Čo budeme potrebovať

  • 250 g hladkej múky
  • 60 g nesladeného prírodného kakaového prášku
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 240 ml rastlinného oleja
  • 200 g krupicového cukru
  • 150 g hnedého cukru
  • 4 veľké vajcia
  • 80 g kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
  • 2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
  • 3 stredné nakrájané cukety
  • 180 g polosladkých čokoládových lupienkov
  • čokoládovou polevou alebo vanilkovou polevou

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Vymažte dve tortové formy a dajte bokom.
  • Vo veľkej mise prešľahajte múku, kakaový prášok, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ.
  • V ďalšej veľkej mise pomocou ručného alebo stojanového mixéra prešľahajte olej, kryštálový cukor, hnedý cukor, vajcia, kyslú smotanu, vanilku a cuketu, kým sa nespoja.
  • Nalejte do suchých surovín a šľahajte na strednú rýchlosť, kým sa úplne nespoja.
  • Vmiešajte čokoládové lupienky. Cesto bude mierne husté.
  • Cesto rovnomerne nalejte do tortových foriem.
  • Pečte asi 25–32 minút, alebo pokiaľ nie sú koláče prepečené.
  • Pre otestovanie prepečenosti zapichnite do stredu buchty špáradlo. Pokiaľ vyjde čisté, je hotovo.
  • Nechajte buchtu pred nanesením polevy a zostavením úplne vychladnúť.
  • Najprv veľkým zúbkovaným nožom odrežte tenkú vrstvu z vrchov koláčov, aby ste vytvorili rovný povrch.
  • Na vrch prvej časti cuketovej buchty rovnomerne potrite polevou. Navrch položte 2 buchtu a potrite zvyšnou polevou po celom povrchu a po stranách. Navrch natrieme zvyšky polevy.
  • Podľa potreby ozdobte čokoládovou polevou alebo mini čokoládovými lupienkami. Nakrájajte a podávajte.

Aby ste mohli ingrediencie poriadne vyšľahať, je potrebné mať ten najkvalitnejší mixér . Vyberte si vďaka našej recenziu!

Nadýchaný zdravý múčnik z čokolády a cukety.
Zdroj: bakerbynature.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.