Super mäkká a lahodná čokoládová buchta z cukety je posiaty čokoládovými lupienkami a preliaty čokoládovou polevou. Toto je najlahodnejší spôsob, ako jesť zeleninu.
Čo budeme potrebovať
- 250 g hladkej múky
- 60 g nesladeného prírodného kakaového prášku
- 2 lyžičky jedlej sódy
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 240 ml rastlinného oleja
- 200 g krupicového cukru
- 150 g hnedého cukru
- 4 veľké vajcia
- 80 g kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
- 2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
- 3 stredné nakrájané cukety
- 180 g polosladkých čokoládových lupienkov
- čokoládovou polevou alebo vanilkovou polevou
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Vymažte dve tortové formy a dajte bokom.
- Vo veľkej mise prešľahajte múku, kakaový prášok, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ.
- V ďalšej veľkej mise pomocou ručného alebo stojanového mixéra prešľahajte olej, kryštálový cukor, hnedý cukor, vajcia, kyslú smotanu, vanilku a cuketu, kým sa nespoja.
- Nalejte do suchých surovín a šľahajte na strednú rýchlosť, kým sa úplne nespoja.
- Vmiešajte čokoládové lupienky. Cesto bude mierne husté.
- Cesto rovnomerne nalejte do tortových foriem.
- Pečte asi 25–32 minút, alebo pokiaľ nie sú koláče prepečené.
- Pre otestovanie prepečenosti zapichnite do stredu buchty špáradlo. Pokiaľ vyjde čisté, je hotovo.
- Nechajte buchtu pred nanesením polevy a zostavením úplne vychladnúť.
- Najprv veľkým zúbkovaným nožom odrežte tenkú vrstvu z vrchov koláčov, aby ste vytvorili rovný povrch.
- Na vrch prvej časti cuketovej buchty rovnomerne potrite polevou. Navrch položte 2 buchtu a potrite zvyšnou polevou po celom povrchu a po stranách. Navrch natrieme zvyšky polevy.
- Podľa potreby ozdobte čokoládovou polevou alebo mini čokoládovými lupienkami. Nakrájajte a podávajte.
Aby ste mohli ingrediencie poriadne vyšľahať, je potrebné mať ten najkvalitnejší mixér . Vyberte si vďaka našej recenziu!