Cuketová buchta s čokoládovou polevou

Cuketová buchta s čokoládovou polevou

Super nadýchaná a lahodná čokoládová cuketová torta je posiata čokoládovými lupienkami a preliata čokoládovou polevou.

Čo budeme potrebovať

Na buchte

  • 250 g cukru
  • 90 ml oleja
  • 3 vajcia
  • 2 lyžičky vanilky
  • 320 g múky
  • 60 g kakaového prášku
  • 1 lyžička soli
  • 1 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička škorice
  • 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 60 ml mlieka
  • 2 šálky nastrúhané cukety

Na polevu

  • 3 lyžice masla nakrájané štvorčeky
  • 90 g polosladkých čokoládových lupienkov
  • 1 lyžica svetlého kukuričného sirupu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Formu vymastíme a vysypeme kakaovým práškom.
  • Elektrickým mixérom ušľahajte vajcia, olej, cukor a vanilku.
  • V samostatnej miske zmiešajte múku, soľ, jedlú sódu, kakao, škoricu a prášok do pečiva.
  • Pomocou mixéra na strednú rýchlosť pomaly pridávajte suché ingrediencie.
  • Pomaly pridávajte mlieko a cuketu za stáleho miešania na nízku rýchlosť, kým sa nespoja.
  • Nalejte cesto do pripravenej formy.
  • Pečte 50 minút, vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  • Na polevu si na vodnom kúpeli rozpustite maslo, čokoládové lupienky a kukuričný sirup.
  • Miešajte, kým sa úplne nerozpustí a dobre nezapracuje.
  • Pokvapkajte s ňou vychladnutú cuketovú buchtu.
Nadýchaná buchta s čokoládou a čokoládovým krémom.
Zdroj: ohsweetbasil.com

K cuketovým dezertom si doprajte aj šálku kvalitnej kávy. Ako sa pripravuje v kávovaroch Krups .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.