Super nadýchaná a lahodná čokoládová cuketová torta je posiata čokoládovými lupienkami a preliata čokoládovou polevou.
Čo budeme potrebovať
Na buchte
- 250 g cukru
- 90 ml oleja
- 3 vajcia
- 2 lyžičky vanilky
- 320 g múky
- 60 g kakaového prášku
- 1 lyžička soli
- 1 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 1 lyžička škorice
- 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 60 ml mlieka
- 2 šálky nastrúhané cukety
Na polevu
- 3 lyžice masla nakrájané štvorčeky
- 90 g polosladkých čokoládových lupienkov
- 1 lyžica svetlého kukuričného sirupu
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Formu vymastíme a vysypeme kakaovým práškom.
- Elektrickým mixérom ušľahajte vajcia, olej, cukor a vanilku.
- V samostatnej miske zmiešajte múku, soľ, jedlú sódu, kakao, škoricu a prášok do pečiva.
- Pomocou mixéra na strednú rýchlosť pomaly pridávajte suché ingrediencie.
- Pomaly pridávajte mlieko a cuketu za stáleho miešania na nízku rýchlosť, kým sa nespoja.
- Nalejte cesto do pripravenej formy.
- Pečte 50 minút, vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
- Na polevu si na vodnom kúpeli rozpustite maslo, čokoládové lupienky a kukuričný sirup.
- Miešajte, kým sa úplne nerozpustí a dobre nezapracuje.
- Pokvapkajte s ňou vychladnutú cuketovú buchtu.
K cuketovým dezertom si doprajte aj šálku kvalitnej kávy. Ako sa pripravuje v kávovaroch Krups .