Cuketová buchta s tvarohom

Cuketová buchta s tvarohom

Cuketa je jednoducho všestranná zelenina, z ktorej sú aj výborné buchty! Skúste tu našu.

Čo budeme potrebovať

  • 250 g nastrúhanej cukety, osušené
  • 300 g odtučneného tvarohu
  • 90 g cukru
  • 2 veľké bielky
  • 40 ml repkového oleja
  • 1 veľké vajcia
  • 4 lyžičky vanilkového extraktu, rozdelené
  • 360 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžica strúhanky
  • 40 g trstinového cukru
  • 40 g nasekaných vlašských orechov
  • 40 g hrozienok
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/2 lyžičky mletého nového korenia
  • 90 g cukru kryštál
  • 2 až 3 lyžičky odtučneného mlieka

Postup

  • Vo veľkej mise prešľahajte cuketu, tvaroh, cukor, bielky, olej, vajcia a 3 lyžičky vanilky, kým sa dobre nespoja.
  • V malej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ; postupne vmiešame do cuketovej zmesi, kým sa všetko nespojí.
  • Vymastíme formu na buchtu maslom a posypeme strúhankou.
  • Nalejte tretinu cesta do formy.
  • Zmiešajte hnedý cukor, vlašské orechy, hrozienka, škoricu a nové korenie, polovicou zmesi posypeme cesto.
  • Nalejte ďalšiu tretinu cesta. Posypte zvyšnou zmesou hnedého cukru a nalejte zvyšné cesto.
  • Pečte pri 180 stupňoch po dobu 55-65 minút, alebo pokiaľ nebude špáradlo zapichnuté do stredu čisté.
  • Buchtu nechajte úplne vychladnúť.
  • V malej miske zmiešajte cukrársky cukor, zostávajúcu vanilku a dostatok mlieka, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu a buchtu pokvapkajte.
Nadýchaná buchta z cukety a tvarohovým frostingom.
Zdroj: oliveandmango.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.