Cuketa je jednoducho všestranná zelenina, z ktorej sú aj výborné buchty! Skúste tu našu.
Čo budeme potrebovať
- 250 g nastrúhanej cukety, osušené
- 300 g odtučneného tvarohu
- 90 g cukru
- 2 veľké bielky
- 40 ml repkového oleja
- 1 veľké vajcia
- 4 lyžičky vanilkového extraktu, rozdelené
- 360 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžica strúhanky
- 40 g trstinového cukru
- 40 g nasekaných vlašských orechov
- 40 g hrozienok
- 1 lyžička mletej škorice
- 1/2 lyžičky mletého nového korenia
- 90 g cukru kryštál
- 2 až 3 lyžičky odtučneného mlieka
Postup
- Vo veľkej mise prešľahajte cuketu, tvaroh, cukor, bielky, olej, vajcia a 3 lyžičky vanilky, kým sa dobre nespoja.
- V malej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ; postupne vmiešame do cuketovej zmesi, kým sa všetko nespojí.
- Vymastíme formu na buchtu maslom a posypeme strúhankou.
- Nalejte tretinu cesta do formy.
- Zmiešajte hnedý cukor, vlašské orechy, hrozienka, škoricu a nové korenie, polovicou zmesi posypeme cesto.
- Nalejte ďalšiu tretinu cesta. Posypte zvyšnou zmesou hnedého cukru a nalejte zvyšné cesto.
- Pečte pri 180 stupňoch po dobu 55-65 minút, alebo pokiaľ nebude špáradlo zapichnuté do stredu čisté.
- Buchtu nechajte úplne vychladnúť.
- V malej miske zmiešajte cukrársky cukor, zostávajúcu vanilku a dostatok mlieka, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu a buchtu pokvapkajte.