Táto receptúra patrí medzi ľahké letné nátierky, ktoré sú ideálne ako desiata či malá večera. Pokiaľ nemáte chuť na nič s mäsom, určite vás perfektne zasýti.
Ingrediencie:
- 2 balenia smotanového syra s príchuťou šunky
- 3 hrnčeky strúhané cukety
- 3 stonky stopkového zeleru
- 1/4 hrnčeka čiernych olív
- 1/4 hrnčeka zelených olív
- 8 strúčikov cesnaku
- 1 malá červenej cibule
- 2 polievkové lyžice čerstvého koriandra
- 2 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
- 2 lyžice pažítky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 1/4 lyžičky bieleho korenia
- Soľ podľa chuti
Postup:
- Zeler, olivy, cibuľu i jarné cibuľky očistíme a nakrájame.
- Dáme do misy a pridáme prelisovaný cesnak aj cuketu.
- Nasekáme koriander a prihodíme do misy.
- Rozbalíme jednotlivé dieliky taveného syra a vhodíme do misy.
- Pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a všetko dôkladne premiešame.
- Akonáhle sa suroviny pekne spoja, dáme do chladničky na minimálne 4 hodiny odležať (najlepšie však cez noc).
- Podávame najlepšie na francúzskej bagete alebo napríklad kaiserke.