Táto rastlinná nátierka z cukety je jemná, krémová a vynikajúca. Je skvelá ako predjedlo s vašim obľúbeným pečivom či tortillovými chipsy.
Ingrediencie
- 1,5 kg cukety, nasekané
- 500 g cibule, nasekané
- 500 g mrkvy, nasekané
- 500 g červenej papriky, nasekané
- 2-4 papriky jalapeno (voliteľne podľa vášho vkusu), nasekané
- 500 g paradajok, nasekaných
- 2 veľké strúčiky cesnaku, drvené
- zväzok čerstvého koriandra
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice mletej rasce
- 2 lyžice sladkej papriky
- 1/2 šálky bieleho octu
- 1 šálka olivového oleja
Postup
- Vo veľkej panvici zahrejte šálku olivového oleja a orestujte na ňom cibuľu dozlatista.
- Pridajte mrkvu, cesnak, papriku, pridávajte jednu po druhej a dobre premiešajte.
- Restujte 5 minút.
- Pridajte cuketu a paradajky a varte 10 minút.
- Pridajte ocot, papriku a rascu.
- Dochuťte soľou a korením.
- Varte 30 minút.
- Zmes každých pár minút premiešajte.
- Pridajte čerstvé bylinky a varte ešte niekoľko minút.
- Rozmixujte zeleninovú zmes v kuchynskom robote dohladka.
- Vložte pyré späť do hrnca a varte ďalších 5-7 minút.
- Upravte korenie podľa vašej chuti.
- Nádoby a viečka umyte mydlovou vodou.
- Vložte nádoby a viečka do veľkého hrnca a podlejte vodou.
- Priveďte do varu.
- Poháre a viečka nechajte v horúcej vode, kým nie sú pripravené na naplnenie.
- Naplňte poháre hotovou nátierkou, utrite a zaviečkujte.
- Táto rastlinná cuketová nátierka je najlepšia, ak sa podáva studená.
- Môže byť uložená v chladničke po dobu niekoľkých týždňov.
- Užite si ju!