Cuketová nátierka so zeleninou

Cuketová nátierka so zeleninou

Táto rastlinná nátierka z cukety je jemná, krémová a vynikajúca. Je skvelá ako predjedlo s vašim obľúbeným pečivom či tortillovými chipsy.

Ingrediencie

  • 1,5 kg cukety, nasekané
  • 500 g cibule, nasekané
  • 500 g mrkvy, nasekané
  • 500 g červenej papriky, nasekané
  • 2-4 papriky jalapeno (voliteľne podľa vášho vkusu), nasekané
  • 500 g paradajok, nasekaných
  • 2 veľké strúčiky cesnaku, drvené
  • zväzok čerstvého koriandra
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice mletej rasce
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1/2 šálky bieleho octu
  • 1 šálka olivového oleja

Postup

  1. Vo veľkej panvici zahrejte šálku olivového oleja a orestujte na ňom cibuľu dozlatista.
  2. Pridajte mrkvu, cesnak, papriku, pridávajte jednu po druhej a dobre premiešajte.
  3. Restujte 5 minút.
  4. Pridajte cuketu a paradajky a varte 10 minút.
  5. Pridajte ocot, papriku a rascu.
  6. Dochuťte soľou a korením.
  7. Varte 30 minút.
  8. Zmes každých pár minút premiešajte.
  9. Pridajte čerstvé bylinky a varte ešte niekoľko minút.
  10. Rozmixujte zeleninovú zmes v kuchynskom robote dohladka.
  11. Vložte pyré späť do hrnca a varte ďalších 5-7 minút.
  12. Upravte korenie podľa vašej chuti.
  13. Nádoby a viečka umyte mydlovou vodou.
  14. Vložte nádoby a viečka do veľkého hrnca a podlejte vodou.
  15. Priveďte do varu.
  16. Poháre a viečka nechajte v horúcej vode, kým nie sú pripravené na naplnenie.
  17. Naplňte poháre hotovou nátierkou, utrite a zaviečkujte.
  18. Táto rastlinná cuketová nátierka je najlepšia, ak sa podáva studená.
  19. Môže byť uložená v chladničke po dobu niekoľkých týždňov.
  20. Užite si ju!
Zeleninová nátierka natretá na plátku chleba s vedľa položeným pohárom plným nátierkami.
www.grabandgorecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.