Táto omáčka z cukiet na cestoviny je skvelý spôsob, ako pridať túto lahodnú zeleninu do vášho jedálnička! Okrem paradajkovej a smotanovej chuti, omáčka aj krásne vyzerá a ešte lepšie chutí! Dokonca aj deti si ju zamilujú!
Čo budeme potrebovať
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
- 350 g cukety (nakrájaná na plátky)
- 400 g konzervovaných paradajok (drvená)
- Lyžička soli
- Čerstvo mleté čierne korenie
- 70 ml smotany na šľahanie
Postup
- Na cuketovú omáčku si pripravíme veľkú panvicu, na ktorej si rozohrejeme olivový olej
- Potom pridáme prelisovaný cesnak a asi minútu cesnak opekáme, kým sa nerozvonia
- Následne pridáme nakrájanú cuketu
- Varíme, kým cuketa nezačne hnednúť
- Ihneď pridáme drvené paradajky z plechovky
- Teplota pod omáčkou by mala byť vysoká, aby sa omáčka pekne prevarila
- Osolíme, okoreníme a podľa potreby pridáme trochu vody, aby omáčka bola pekne krémová
- Po 10 minútach varenia by mala byť omáčka hotová
- Prelejeme ju do kuchynského robota a spracujeme ju do hladka
- Potom ju prelejeme späť do rovnakej panvice, zapnutej na nízku teplotu
- Pridáme smotanu a miešame, kým sa ingrediencie dôkladne nespoja
- Omáčku ochutnáme, okoreníme podľa potreby a podávame s obľúbenými cestovinami