Cuketová omáčka zo smotany

Cuketová omáčka zo smotany

Tieto cestoviny so smotanovo cuketovou omáčkou sa môžu stať vašim novým obľúbeným receptom z cukety. Rýchly, jednoduchý, lacný a skvelý spôsob, ako túto surovinu použiť na prípravu lahodnej cestovinovej večere!

Čo budeme potrebovať

  1. 50 g masla
  2. 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  3. ½ cibule (nakrájaná najemno)
  4. 600 g cukety (nastrúhaná)
  5. ½ lyžičky soli
  6. ½ lyžičky korenia
  7. 250 ml smotany na šľahanie
  8. 200 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  9. 75 g parmezánu (jemne nastrúhaného)
  10. 200 g kukurice (konzervovaná, odkvapkaná)
  11. Parmezán
  12. Hrsť čerstvej bazalky

Postup

  1. Vo veľkej panvici si na stredne vysokú teplotu rozpustíme maslo
  2. Pridáme cesnak a cibuľu
  3. Varíme asi 2 minúty, kým cibuľa ľahko nezozlátne
  4. Pridáme cuketu, varíme ďalšiu 1 minútu
  5. Potom pridáme soľ a korenie a miešame 2 minúty, kým nezmenší objem asi o ½
  6. Vmiešame smotanu, kurací vývar, parmezán a kukuricu
  7. Zmes privedieme do varu, potom znížime teplotu na stredný stupeň a varíme ďalšie 3 minúty
  8. Omáčku varíme dovtedy, kým sa tekutina dodatočne nezredukuje
  9. Omáčku zložíme z platne, ihneď podávame s obľúbenými cestovinami, ozdobené extra parmezánom

Zmlsnite si na cukete nielen vo forme krémovej omáčky, ale aj vo forme nadýchanej cuketovej nátierky alebo cuketovej polievky , ktorú z nej môžete počas niekoľkých jednoduchých krokov vytvoriť! Vychutnajte si na rôzne spôsoby a plnými dúškami!

Krémová omáčka na cestoviny s cuketou a smotanou.
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.