Tento jednoduchý recept je dokonalým vegetariánskym jedlom. Čerstvé cesto je preliate červenou omáčkou a zjemnené syrom mozzarella.
Vychutnajte si túto chrumkavú dobrotu!
Ingrediencie
- olivový olej
- kukuričná múka (možno zvoliť iný druh podľa vlastného vkusu)
- 450 g cesta na pizzu (zakúpite v obchode)
- ½ šálky paradajkovej passaty
- 1 šálka syra mozzarella (nastrúhaného)
- ¾ šálky cukety (nakrájané na tenké kolieska)
- ¼ čajovej lyžičky talianskeho korenia
- soľ
- korenie
- nastrúhaný parmezán (na ozdobu)
Postup
- Pokiaľ ste si zakúpili cesto v obchode, nechajte ho, pred prípravou, stáť aspoň 30 minút v izbovej teplote.
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Pripravte si plech na pečenie a vyložte ho papierom na pečenie.
- Na plech cesto, pomocou rúk, rovnomerne rozprestrite. Okraje ponechajte silnejšie, asi 0,5 cm na výšku.
- Okraje cesta potrite trochou olivového oleja. Tým dosiahnete ich chrumkavosť.
- Na cesto rozotrite passatu, posypte ju syrom a na syr umiestnite kolieska cukety.
- Na záver všetko posypte talianskym korením a dochuťte soľou a korením.
- Pripravenú pizzu z cukety pečte asi 10–12 minút, kým okraje nezačnú zlátnuť.
- Akonáhle je pokrm hotový, posypte ho, čerstvo nastrúhaným, parmezánom.
- Nakrájajte, podávajte a nechajte si chutiť!
Vyskúšajte aj ďalšie bezlepkové recepty , ktoré chutia skvele.