Cuketová pizza

Cuketová pizza

Tento jednoduchý recept je dokonalým vegetariánskym jedlom. Čerstvé cesto je preliate červenou omáčkou a zjemnené syrom mozzarella.

Vychutnajte si túto chrumkavú dobrotu!

Ingrediencie

  • olivový olej
  • kukuričná múka (možno zvoliť iný druh podľa vlastného vkusu)
  • 450 g cesta na pizzu (zakúpite v obchode)
  • ½ šálky paradajkovej passaty
  • 1 šálka syra mozzarella (nastrúhaného)
  • ¾ šálky cukety (nakrájané na tenké kolieska)
  • ¼ čajovej lyžičky talianskeho korenia
  • soľ
  • korenie
  • nastrúhaný parmezán (na ozdobu)

Postup

  • Pokiaľ ste si zakúpili cesto v obchode, nechajte ho, pred prípravou, stáť aspoň 30 minút v izbovej teplote.
  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Pripravte si plech na pečenie a vyložte ho papierom na pečenie.
  • Na plech cesto, pomocou rúk, rovnomerne rozprestrite. Okraje ponechajte silnejšie, asi 0,5 cm na výšku.
  • Okraje cesta potrite trochou olivového oleja. Tým dosiahnete ich chrumkavosť.
  • Na cesto rozotrite passatu, posypte ju syrom a na syr umiestnite kolieska cukety.
  • Na záver všetko posypte talianskym korením a dochuťte soľou a korením.
  • Pripravenú pizzu z cukety pečte asi 10–12 minút, kým okraje nezačnú zlátnuť.
  • Akonáhle je pokrm hotový, posypte ho, čerstvo nastrúhaným, parmezánom.
  • Nakrájajte, podávajte a nechajte si chutiť!

Pizzové cesto s kolieskami cukety.
zdroj: therecipecritic.com

Vyskúšajte aj ďalšie bezlepkové recepty , ktoré chutia skvele.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.