Cuketová sekaná so sladkým zemiakom

Cuketová sekaná so sladkým zemiakom

Táto sekaná je trošku neobvyklá, ale rovnako lahodná ako jej klasická verzia. Neváhajte použiť akúkoľvek kombináciu mäsa podľa vášho osobného vkusu alebo podľa toho, čo práve nájdete v obchode na pulte. Je to skvelý spôsob ako zakamuflovať štipku zeleniny do výbornej mäsovej zmesi.

Čo budeme potrebovať

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 cesnak (mletý)
  • Chilli paprička (mletá)
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • ½ cibuľa (nakrájaná na kocky)
  • 2 vajcia
  • 125 g mandľovej múky (mleté mandle)
  • Cuketa (nakrájaná na plátky)
  • Lyžička tymiánu
  • Sladký zemiak (nakrájaný na dlhé plátky)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ
  • Korenie

Postup

  • Rúru predhrejeme bu na 200 stupňov a plech si vyložíme papierom na pečenie
  • V miske zmiešame hovädzie mäso, cesnak, chilli, petržlen, cibuľu, vajcia a mandľovú múku, miešame kým sa všetko dobre nespojí
  • Do pripravenej formy naložíme jednu tretinu zmesi z mletého mäsa
  • Naň navrstvíme nakrájané batáty, ochuťte soľou, korením a posypeme tymiánom
  • Na batáty navrstvíme ďalšou tretinou mletého mäsa a potom pridáme na plátky nakrájanú cuketu
  • Znovu dochutíme soľou, korením a posypeme tymianom
  • Sekanú s cuketou a batátmi dokončíme pridaním zvyšku zmesi z mletého mäsa a ako posledný pridáme sladké zemiaky
  • Dochutíme korením a vložíme do predhriatej rúry
  • Sekanú pečieme 40 minút
  • Potom ju vyberieme z rúry a necháme jej 5 minút odpočívať.
Sekaná plnená jemne nakrájanou cuketou so sladkým zemiakom a korením.
Zdroj: cottercrunch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.