Surová cuketa má sviežu chuť, ktorá sa jej varením zeleniny vytráca. Vynikajúci olivový olej a čerstvá citrónová šťava tvoria perfektný dresing, v ktorom sa plátky cukety marinujú. Kyselina z citróna cuketu krásne zjemní a dochutí.
Čo budeme potrebovať
- 2 cukety
- Soľ
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájaný na plátky)
- Šťava z ½ citróna
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice píniových orieškov
- Lyžička medu
- 20 g parmezánu (nastrúhaného)
Postup
- Cuketu pozdĺžne nakrájame na čo najtenšie kúsky
- Tie ľahko posypeme soľou a necháme ich po 30 vypotiť
- Cukety potom osušíme papierovými utierkami
- Potom ich striedavo vrstvíme s cesnakom do misky
- Pokvapkáme citrónovou šťavou a marinujte v chladničke aspoň 15 minút
- Pokiaľ máme viac ako 2 vrstvy cukety, musíme ju priebežne otáčať, aby sa celá obalila v citrónovej šťave
- Na podávanie cuketu naaranžujeme na tanier, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme orechy, prelejeme medom a pridáme parmezán