Cuketové carpaccio

Cuketové carpaccio

Surová cuketa má sviežu chuť, ktorá sa jej varením zeleniny vytráca. Vynikajúci olivový olej a čerstvá citrónová šťava tvoria perfektný dresing, v ktorom sa plátky cukety marinujú. Kyselina z citróna cuketu krásne zjemní a dochutí.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 cukety
  2. Soľ
  3. 2 strúčiky cesnaku (nakrájaný na plátky)
  4. Šťava z ½ citróna
  5. 3 lyžice olivového oleja
  6. 2 lyžice píniových orieškov
  7. Lyžička medu
  8. 20 g parmezánu (nastrúhaného)

Postup

  1. Cuketu pozdĺžne nakrájame na čo najtenšie kúsky
  2. Tie ľahko posypeme soľou a necháme ich po 30 vypotiť
  3. Cukety potom osušíme papierovými utierkami
  4. Potom ich striedavo vrstvíme s cesnakom do misky
  5. Pokvapkáme citrónovou šťavou a marinujte v chladničke aspoň 15 minút
  6. Pokiaľ máme viac ako 2 vrstvy cukety, musíme ju priebežne otáčať, aby sa celá obalila v citrónovej šťave
  7. Na podávanie cuketu naaranžujeme na tanier, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme orechy, prelejeme medom a pridáme parmezán
Na tenké plátky nakrájaná cuketa dochutená citrónom, parmezánom a píniovými orieškami.
Zdroj: itslaurenofcourse.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.