Lahodné predjedlo s vysokým obsahom bielkovín a vitamínov alebo tiež perfektná príloha s takým množstvom syra, aby jej chuť bola dekadentná, ale stále zostala zdravá. To musíte vyskúšať!
Ingrediencie
- 2 konzervy tuniaka (140 – 170 gramov každá), dobre scedené
- 1100 g cukiet, nahrubo nastrúhaných
- 2 veľké vajcia
- 1/2 šálky parmezánu
- 3 lyžice majonézy
- 3/4 lyžičky soli
- 3/4 hrnčeka celozrnnej alebo špaldovej múky
- 2 nakrájané jarné cibuľky
- olej v spreji
Postup
- Nastrúhanú cuketu vložte do ľanovej utierky a poriadne vyžmýkajte, hore zatočte a pritlačte na „guľôčku“ s cuketou.
- Vylejte tekutinu a preneste cuketu do veľkej nádoby spolu s tuniakom, vajcami, parmezánom, majonézou a soľou.
- Poriadne premiešajte, tuniaka nalámte na kúsky.
- Navrch prisypte múku a miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
- Rozpáľte veľkú keramickú nepriľnavú panvicu alebo gril na strednom plameni a postriekajte olejom v spreji.
- Pridajte asi 1/3 šálky zmesi, smažte 4-5 minút, opatrne otočte a smažte ďalšie 4 minúty alebo do hneda.
- Pracujte v dávkach.
- Podávajte teplé alebo studené, s omáčkou z gréckeho jogurtu zmiešaného s cesnakom a čiernym korením.