Cuketové fašírky s tuniakom a parmezánom

Cuketové fašírky s tuniakom a parmezánom

Lahodné predjedlo s vysokým obsahom bielkovín a vitamínov alebo tiež perfektná príloha s takým množstvom syra, aby jej chuť bola dekadentná, ale stále zostala zdravá. To musíte vyskúšať!

Ingrediencie

  • 2 konzervy tuniaka (140 – 170 gramov každá), dobre scedené
  • 1100 g cukiet, nahrubo nastrúhaných
  • 2 veľké vajcia
  • 1/2 šálky parmezánu
  • 3 lyžice majonézy
  • 3/4 lyžičky soli
  • 3/4 hrnčeka celozrnnej alebo špaldovej múky
  • 2 nakrájané jarné cibuľky
  • olej v spreji

Postup

  1. Nastrúhanú cuketu vložte do ľanovej utierky a poriadne vyžmýkajte, hore zatočte a pritlačte na „guľôčku“ s cuketou.
  2. Vylejte tekutinu a preneste cuketu do veľkej nádoby spolu s tuniakom, vajcami, parmezánom, majonézou a soľou.
  3. Poriadne premiešajte, tuniaka nalámte na kúsky.
  4. Navrch prisypte múku a miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  5. Rozpáľte veľkú keramickú nepriľnavú panvicu alebo gril na strednom plameni a postriekajte olejom v spreji.
  6. Pridajte asi 1/3 šálky zmesi, smažte 4-5 minút, opatrne otočte a smažte ďalšie 4 minúty alebo do hneda.
  7. Pracujte v dávkach.
  8. Podávajte teplé alebo studené, s omáčkou z gréckeho jogurtu zmiešaného s cesnakom a čiernym korením.
Karbonátky z cukiet s tuniakom a parmezánom rozhádzané po stole, s vedľa položenou mištičkou dipu.
www.ifoodreal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.