Cuketové kopčeky

Cuketové kopčeky

Táto zelenina je na pečenie ako stvorená. Každému cestu dodá potrebnú vlhkosť, takže je dokonale vláčna a má úžasnú konzistenciu. Akonáhle tieto muffiny ochutnáte spolu so svojimi blízkymi, hneď sa po nich zapráši.

Ingrediencie:

  • 2 veľké vajcia
  • 1 a 1/3 hrnčeka kryštálového cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 3 hrnčeky strúhané cukety
  • 3/4 hrnčeka rozpusteného nesoleného masla
  • 2 a 3/4 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky soli
  • 2 – 3 lyžičky škorice
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1 hrnček vlašských orechov
  • 1 hrnček hrozienok (možno použiť aj sušené brusnice)

Postup:

  • Najskôr predhrejeme rúru na 175 stupňov.
  • Vo veľkej mise našľaháme vajcia s vanilkovým extraktom a cukrom. Pridáme nastrúhanú cuketu a rozpustené maslo. Znovu premiešame.
  • Do samostatnej misky nasypeme múku, jedlú sódu, kypriaci prášok do pečiva, škoricu, mletý zázvor, muškátový oriešok, soľ a premiešame.
  • K cukete prihodíme nasekané vlašské orechy, hrozienka a prisypeme sypkú zmes. Premiešame pomaly, aby nebolo cesto až príliš zamiešané.
  • Formu na muffiny postriekame olejovým kuchynským sprejom a každý otvor zaplníme cestom až nahor.
  • Vložíme na stredný rošť do predhriatej rúry a pečieme zhruba 20 – 30 minút. Povrch by mal byť zlatisto hnedý.
  • Špajlí vyskúšame, či je stred muffinov upečený. Pokiaľ áno, vyberieme plech z rúry a necháme 5 minút odpočívať.
  • Potom vyberieme muffiny z formy a necháme ďalších 20 minút chladnúť.
Najlepšie muffiny z cuketového cesta.
Zdroj: https://www.simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.