Skip to content
Ingrediencie
- 12 plátkov lasagne
- 700 g cukety
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 g riccoty
- 50 g čedaru
- 1 plechovka paradajkového pyré
Postup
- Lasagne uvarte v osolenej vode
- Na oleji opečte nadrobno nakrájanú cibuľu
- Pridajte cesnak a cuketu, premiešajte a opekajte kým cuketa nezmäkne
- Odstavte a primiešajte 2/3 riccoty a 2/3 čedaru
- Osoľte a okoreňte podľa chuti
- Paradajkové pyré ohrejte v kastróliku, osoľte, okoreňte, pridajte podľa chuti cukor a bazalku
- Do pekáča opakovane vrstvite lasagne, cuketovú zmes a paradajky
- Posediacou vrstvou budú lasagne, ktoré zasypte zvyšnou riccotou a čedarom
- Pečte 30 minút v rúre rozohriatej na 180 °