Tento jedinečný recept na vegetariánske lasagne sú jednoducho číslo jedna pri vašich prípravách na rodinný obed.
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 malá cibuľa nakrájaná na kocky
- 3 strúčiky cesnaku nasekané
- 800 g konzervovaných paradajok nakrájaných na kocky
- 1 lyžička citrónovej kôry
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 60 g nasekanej čerstvej bazalky
- ¾ lyžičky soli
- 3 veľké cukety nakrájané na prúžky
- 300 g ricotty
- 1 veľké vajcia
- 65 g strúhaného parmezánu
- 450 g mozzarelly nakrájané na plátky
- Čerstvo mleté korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 190 stupňov.
- Vymažte zapekaciu misu.
- Do veľkého hrnca pridajte olivový olej a ohrievajte na stredne vysokú teplotu.
- Cibuľu a cesnak opekajte za častého miešania 3–4 minúty alebo pokiaľ cibuľa nezačne mäknúť.
- Pridajte paradajky, citrónovú šťavu a kôru, bazalku, morskú soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti.
- Priveďte do varu a potom varte 30–35 minút alebo pokiaľ zmes nezačne hustnúť.
- Medzitým rozložte na doštičku nakrájanú cuketu.
- Cuketu osoľte a dajte na 10 minút stranou, kým sa neopotí. Cuketu osušte papierovou utierkou a dajte bokom.
- Cuketové rezančeky rozložte v jednej vrstve do panvice a opekajte 5-7 minút alebo kým nezačne mäknúť. Opakujte aj so zvyšnými plátkami.
- V malej mise prešľahajte ricottu, parmezán a vajcia.
- Na dno rovnomerne rozprestrite trochu paradajkovej omáčky, navrstvite rezančeky cukety, navrch pridajte zmes ricotty a potom navrstvite plátky mozzarelly.
- Opakujte a vrstvenie zakončite mozzarellou.
- Posypeme morskou soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Zakryte alobalom a pečte 30 minút.
- Odstráňte alobal a pečte ďalších 20 minút, alebo kým nezhnednú a nebudú bublať.
Predsa len vás láka klasická verzia talianskych lasagní ? Aj tieto recepty nájdete na našom webe, tak šup na ne!