Cuketové lasagne sú sviežim poňatím klasického talianskeho jedla. Je plné zeleniny, ale stále má bohatú chuť a skvelú textúru tradičných lasagní. Doplňte ich strúhaným parmezánom a lístkami bazalky a budete mať perfektné jedlo pre celú rodinu.
Čo budeme potrebovať
- 4 veľké cukety
- 910 g mletého hovädzieho mäsa
- 680 g paradajkovej omáčky
- 430 g syra ricotta
- 100 g strúhaného parmezánu
- 180 g nastrúhanej mozzarelly
- 1 vajce
- Soľ
- korenie
- malá hrsť čerstvej petržlenovej vňate a bazalky, nasekané
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Cuketu nakrájajte pozdĺžne na tenké plátky.
- Pridajte mleté hovädzie do veľkej panvice na stredne vysokú teplotu a opekajte ho, kým nezhnedne.
- Nalejte omáčku na cestoviny na mleté hovädzie mäso a premiešajte a potom odstráňte z tepla.
- V strednej miske pripravte zmes ricotty, parmezánu, vajcia, soli a korenia.
- Potrite dno zapekacej misy paradajkovou omáčkou.
- Pridajte plátky cukety na omáčku. Môžu sa prekrývať alebo ich môžete umiestniť vedľa seba.
- Na cuketu nalejte omáčku a na ňu rovnomerne rozotrite zmes ricotty.
- Navrch ricotty pridajte nastrúhanú mozzarellu spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou a bazalkou.
- Celé to pakujte ešte raz.
- Navrchu by ste mali mať plátky cukety, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a bazalkou a mozzarellu.
- Vložte lasagne do rúry a pečte 40-45 minút.
- Nakoniec pár minút grilujte, aby ste získali pekný zlatý vrch.