Cuketa je u nás stále obľúbenejšou zeleninou. Pridajte ju aj do vášho obľúbeného pokrmu. Jeho chuť sa vďaka nej stane ešte lahodnejšou.
Ingrediencie:
- 4 paradajky
- 2 papriky
- 1 cuketa
- 1 cibuľa
- 2 nožičky párkov
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 šálka paradajkového pretlaku
- 1 čajová lyžička tymiánu
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- 1 PL olivového oleja
- soľ, korenie
Postup:
- V hrnci či hlbšej panvici ohrejte olej a 2 minúty na ňom restujte nakrájanú cibuľu.
- Pridajte prelisovaný alebo nadrobno nakrájaný cesnak a tymián a povarte ďalšie 2 minúty.
- Následne pridajte do hrnca nakrájaný párok a paradajkový pretlak.
- Zmes za občasného miešania povarte približne 5 minút.
- Nakrájajte papriky, paradajky, cuketu a pridajte ich spoločne so sladkou paprikou, soľou a korením do hrnca.
- Priklopte hrniec pokrievkou a za občasného miešania povarte približne 15-20 minút.
Lečo s cuketou a párkom servírujte s ryžou, quinou, zemiakmi či pečivom.