Cuketové lečo s párkom

Cuketové lečo s párkom

Cuketa je u nás stále obľúbenejšou zeleninou. Pridajte ju aj do vášho obľúbeného pokrmu. Jeho chuť sa vďaka nej stane ešte lahodnejšou.

Ingrediencie:

  • 4 paradajky
  • 2 papriky
  • 1 cuketa
  • 1 cibuľa
  • 2 nožičky párkov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička tymiánu
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V hrnci či hlbšej panvici ohrejte olej a 2 minúty na ňom restujte nakrájanú cibuľu.
  2. Pridajte prelisovaný alebo nadrobno nakrájaný cesnak a tymián a povarte ďalšie 2 minúty.
  3. Následne pridajte do hrnca nakrájaný párok a paradajkový pretlak.
  4. Zmes za občasného miešania povarte približne 5 minút.
  5. Nakrájajte papriky, paradajky, cuketu a pridajte ich spoločne so sladkou paprikou, soľou a korením do hrnca.
  6. Priklopte hrniec pokrievkou a za občasného miešania povarte približne 15-20 minút.

Lečo s cuketou a párkom servírujte s ryžou, quinou, zemiakmi či pečivom.

Pokrm zo zmesi varenej zeleniny s párkom
zdroj: eatingeuropean.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.