Cuketové muffiny naslané

Cuketové muffiny naslané

Tento recept na slané cuketovo-syrové muffiny je dôkazom toho, že na špeciálne raňajky nemusíte piecť len sladké dobroty. A to, že je cuketa výbornou ingredienciou aj do slaných pokrmov vám dokážu tieto jednoduché zemiakové placky z cukety .

Čo budeme potrebovať

  • 355 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 360 ml plnotučného mlieka
  • 115 g masla (rozpusteného)
  • 2 veľké vajcia
  • 285 g cukety (strúhané)
  • 85 g ostrého syra čedar (strúhaný)
  • 45 g syra feta (rozdrobený)
  • 2 jarné cibuľky (jemne nakrájané)

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C a vyložte formu na 12 muffinov papierovými košíčkami.
  • Vo veľkej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a korenie.
  • V stredne veľkej mise rozšľahajte mlieko, maslo a vajcia a potom vmiešajte do suchých surovín, kým nezostane len niekoľko hrudiek.
  • Pridajte cuketu, čedar, fetu a jarnú cibuľku a primiešajte, kým sa nespoja.
  • Rovnomerne cesto rozdeľte do košíčkov na muffiny a pečte 15–20 minút, kým hore nezozlátnu a špajle zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
  • Potom nechajte 10 minút vychladnúť vo forme na muffiny.

Zvyšky skladujte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke po dobu až 3 dní. Znovu zohrejte asi 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre alebo v rúre na 120 °C asi 10 minút.

Mäkké slané muffiny s cuketou, syrom a cibuľkou.
Zdroj: biggerbolderbaking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.