Cuketové muffiny s čokoládou

Cuketové muffiny s čokoládou

Tieto jednoduché muffiny z cukety si zamilujete, pretože obsahujú veľa zdravej chuti a ich príprava trvá len asi 30 minút. Vychutnajte si škoricu, vanilku a sladký hnedý cukor vo vláčnom, ale nadýchanom ceste. Rovnako si ju môžete vychutnať v nadýchaných buchtách s cuketou !

Čo budeme potrebovať

  • 220 g hladkej múky alebo celozrnnej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 a 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 120 ml rastlinného oleja (alebo rozpusteného kokosového oleja)
  • 100 g kryštálového cukru
  • 70 g hnedého cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
  • 2 polievkové lyžice mlieka
  • 190 g nakrájanej cukety (nie je potrebné vysávať)
  • 180 g polosladkých čokoládových lupienkov (alebo nasekaných orechov, hrozienok atď.)

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 °C. Vymažte si formu na muffiny.
  • Vo veľkej mise prešľahajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ, škoricu a muškátový oriešok.
  • V stredne veľkej mise ušľahajte olej, kryštálový cukor, hnedý cukor, vajcia, vanilkový extrakt a mlieko.
  • Vmiešajte nakrájanú cuketu.
  • Mokré ingrediencie nalejte do suchých a miešajte, kým sa nespoja.
  • Pridajte čokoládu alebo niečo iné, či chcete.
  • Cesto rozdeľte do formičiek.
  • Pečte 5 minút pri 220 °C, potom nechajte muffiny v rúre, znížte teplotu na 180 °C a pokračujte v pečení ďalších 15–17 minút, alebo pokiaľ nebude špáradlo zapichnuté do stredu čisté.
  • Nechajte muffiny vychladnúť 5 minút v muffinovej forme a potom ich preložte na mriežku, aby vychladli.

Pre dlhšie skladovanie muffiny zmrazte až na 3 mesiace. Rozmrazte cez noc v chladničke a podľa potreby ohrejte v mikrovlnnej rúre.

Muffiny s čokoládovými lupienkami upečené vo formičke a košíčkach.
Zdroj: momsdish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.