Cuketové plátky zapekané so zemiakmi a nivou

Cuketové plátky zapekané so zemiakmi a nivou

Okrem nivy môžete tento pokrm pripraviť aj za použitia francúzskeho syra roquefort či talianskej gorgonzoly, ktoré mu dodajú ešte intenzívnejšiu chuť.

Ingrediencie:

  • 2 veľké zemiaky
  • 2 cukety
  • 250 g syra Niva
  • 150 ml smotany na varenie
  • 100 g jogurtu gréckeho typu
  • 3 PL olivového oleja
  • tymian
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Na tenké plátky nakrájané zemiaky povarte vo vode približne 5 minút, potom sceďte.
  2. Olivovým olejom vymažte zapekaciu misku či pekáč.
  3. Nakrájajte si na plátky cuketu a následne cuketové a zemiakové plátky osoľte a okoreňte.
  4. V miske rozdrobte nivu na malé kúsky a tie následne zmiešajte so smotanou, jogurtom a tymianom.
  5. Plátky cukety a zemiakov vyskladajte v jednej vrstve do zapekacej misky.
  6. Vrstvu následne prelejte zmesou z nivy a ostatných ingrediencií.
  7. Na túto zmes vyskladajte ďalšiu vrstvu zemiakov a cukety.
  8. Opäť prelejte zmesou a pokračujte až do doby, než zužitkujete všetky plátky.
  9. Pečte v rúre predhriatej na 180 ° C počas približne 30 minút.
Cuketové plátky s nivou a zemiakmi
zdroj:citronetvanille.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.