Cuketové rezance s mäsovými guľami

Cuketové rezance s mäsovými guľami

Odľahčite klasický recept na špagety s mäsovými guličkami mletým morčacím mäsom a jednoduchými zeleninovými cestovinami.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g mletého morčacieho mäsa (kuracieho)
  2. 200 g strúhanky
  3. Vajcia
  4. 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  5. 50 g nastrúhaného parmezánu
  6. 2 strúčiky cesnaku (nakrájaný)
  7. Soľ
  8. Čerstvo mleté čierne korenie
  9. 2 lyžice olivového oleja
  10. 700 g marinara omáčky
  11. 4 stredné cukety (nakrájané na rezančeky)
  12. 120 g syra provolone (nastrúhaný)

Postup

  1. V miske zmiešame mleté morčacie mäso, strúhanku, vajcia, petržlen, parmezán, 1 strúčik cesnaku a ½ lyžičky soli a korenia
  2. Z mäsovej zmesi si vytvarujeme 12 mäsových guličiek
  3. Na veľkej panvici, vhodné do rúry si rozohrejeme lyžicu oleja
  4. Postupne pridáme mäsové guličky a za občasného obracania varíme 4 až 6 minút, kým nezhnednú zo všetkých strán
  5. Teplotu znížime na stredne nízku, pridáme a jemne vmiešame omáčku marinara
  6. Pokračujeme 14 až 16 minút vo varení
  7. Mäsové gule občas otočíme, kým sa guličky neprevaria a omáčka nezhustne
  8. Medzitým si na stredne vysokú teplotu rozohrejeme zvyšnú lyžicu oleja na menšej panvici
  9. Pridáme cuketu so zvyšným cesnakom a varíme, kým cuketa nebude mäkká a prehriata
  10. Všetko dochutíme soľou a korením
  11. Rúru si rozohrejeme na vysokú teplotu v režime grilu
  12. Mäsové guličky posypeme syrom provolone a vložíme ich do rúry
  13. Tu ich grilujeme 3 až 4 minúty, kým syr nie je zlatohnedý
  14. Mäsové guličky podávame s hotovými cuketovými cestovinami, posypané parmezánom
Mäsové gule z morčacieho mäsa s cestovinou z cukety.
Zdroj: eatwell101.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.