Cuketové rizoto s cesnakom

Cuketové rizoto s cesnakom

Cuketa neobsahuje cholesterol a je bohatá na vitamín A a C a na horčík, draslík a vápnik, pričom draslík vyplavuje z tela prebytočnú vodu a soli. Preto sa nebojme cuketu použiť aj pri príprave bezmäsitého rizota.

INGREDIENCIA

  • 1 cuketa
  • 1 hrnček ryže – asi 250 g
  • 250 g paradajok
  • 1 väčšia cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čerstvá bazalka
  • olej
  • soľ
  • syr Gouda

POSTUP

  1. V kastróli na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu spoločne s rozotreným cesnakom, pridáme opranú ryžu a osmažíme.
  2. Ryžu zalejeme vodou a dusíme pod pokrievkou domäkka.
  3. Opláchneme paradajky a cuketu a nakrájame na kúsky, ktoré na panvičke osmažíme a podusíme na oleji, až zmäknú.
  4. Dochutíme soľou a čerstvou bazalkou.
  5. Potom zmiešame uvarenú ryžu so zeleninou a na tanieriku posypeme strúhanou goudou.
Hotový recept na bezmäsité rizoto s cuketou
zdroj: allrecipes.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.