Vegetariánska carbonara je zeleninovou verziou klasických talianskych cestovín s vaječnou omáčkou a šunkou, ktorý je možné servírovať pri každej príležitosti, ako napríklad ľahký obed.
Čo budeme potrebovať
- 350 g cukety
- 3 lyžice oleja
- Strúčik cesnaku
- Štipka sušenej mäty (voliteľne)
- 2 vajcia
- Žĺtok
- 30 g strúhaného parmezánu
- Korenie
- Soľ
- 300 g špaget
Postup
- Cuketu umyjeme a nakrájame na kocky alebo plátky
- Na panvici si s 3 lyžicami oleja orestujeme ľahko rozdrvený cesnak
- Cesnak necháme zozlatnúť, potom pridáme nakrájanú cuketu
- V polovici varenia pridáme soľ, mätu a varíme asi 10 minút na miernom ohni
- Potom odstránime cesnak
- Do misky si rozbijeme vajcia a pridáme parmezán, soľ a veľké množstvo mletého čierneho korenia
- Vaječnú zmes dôkladne prešľaháme a dáme bokom
- Špagety uvaríme vo veľkom množstve osolenej vody a scedíme
- Trochu vody z cestovín si odoberieme a necháme bokom
- Cestoviny pridáme do panvice s restovanou cuketou a pridáme aj vaječnú zmes
- Zmes miešame na najnižšiu možnú teplotu, kým nezískame krémovú konzistenciu
- V prípade potreby pridáme vodu z cestovín, aby omáčka bola dostatočne krémová
- Cestoviny podávame teplé posypané parmezánom a čiernym korením