Cuketové špagety carbonara

Cuketové špagety carbonara

Vegetariánska carbonara je zeleninovou verziou klasických talianskych cestovín s vaječnou omáčkou a šunkou, ktorý je možné servírovať pri každej príležitosti, ako napríklad ľahký obed.

Čo budeme potrebovať

  1. 350 g cukety
  2. 3 lyžice oleja
  3. Strúčik cesnaku
  4. Štipka sušenej mäty (voliteľne)
  5. 2 vajcia
  6. Žĺtok
  7. 30 g strúhaného parmezánu
  8. Korenie
  9. Soľ
  10. 300 g špaget

Postup

  1. Cuketu umyjeme a nakrájame na kocky alebo plátky
  2. Na panvici si s 3 lyžicami oleja orestujeme ľahko rozdrvený cesnak
  3. Cesnak necháme zozlatnúť, potom pridáme nakrájanú cuketu
  4. V polovici varenia pridáme soľ, mätu a varíme asi 10 minút na miernom ohni
  5. Potom odstránime cesnak
  6. Do misky si rozbijeme vajcia a pridáme parmezán, soľ a veľké množstvo mletého čierneho korenia
  7. Vaječnú zmes dôkladne prešľaháme a dáme bokom
  8. Špagety uvaríme vo veľkom množstve osolenej vody a scedíme
  9. Trochu vody z cestovín si odoberieme a necháme bokom
  10. Cestoviny pridáme do panvice s restovanou cuketou a pridáme aj vaječnú zmes
  11. Zmes miešame na najnižšiu možnú teplotu, kým nezískame krémovú konzistenciu
  12. V prípade potreby pridáme vodu z cestovín, aby omáčka bola dostatočne krémová
  13. Cestoviny podávame teplé posypané parmezánom a čiernym korením
Klasická talianska carbonara s cuketovými cestovinami vajcom a slaninou.
Zdroj: cookinglsl.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.