Cuketové špagety s avokádovou omáčkou

Cuketové špagety s avokádovou omáčkou

Špirálky z cukiet zaliate smotanovou avokádovo-bylinkovou omáčkou sú skvelým nízkosacharidovým pokrmom, ktorý je zdravšou alternatívou k tradičným cestovinám. Je to skvelý recept na rýchlu večeru bez mäsa kedykoľvek počas týždňa. Zamilujete si ich!

Ingrediencie

  • 3-4 veľké alebo 5-6 malých cukiet
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, rozdrvené alebo nasekané

Na avokádovú omáčku:

  • 2 zrelá avokáda, zbavená kôstok a olúpaná
  • veľká hrsť koriandra (možno použiť aj petržlenovú vňať či bazalku)
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • ½ lyžičky soli alebo podľa chuti
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • voda podľa potreby

Postup

  1. Odrežte konce cukety.
  2. Použite spiralizér, pomocou ktorého si pripravte cuketové špagety.
  3. Rozpáľte veľkú panvicu na vysokom plameni.
  4. Na panvicu pridajte 1 lyžičku olivového oleja a potom pridajte prelisovaný cesnak.
  5. Cesnak restujte len niekoľko sekúnd alebo kým nezozlátne.
  6. Pridajte cuketové rezance, premiešajte, aby sa spojili s cesnakom a varte len pár sekúnd, potom zložte panvicu z ohňa a nechajte vychladnúť.
  7. Zatiaľ čo sa cuketové cestoviny chladia, pridajte avokádo, bylinky (koriander, petržlenovú vňať alebo bazalku), citrónovú šťavu, olivový olej, soľ a korenie.
  8. Miešajte, kým nie je zmes krémová (voliteľne pridajte 2-3 lyžice vody alebo kým zmes nedosiahne tekutú konzistenciu).
  9. Na cuketové rezance nalejte omáčku.
  10. Premiešajte a podávajte.
  11. Ozdobte parmezánom alebo nasekaným koriandrom.
  12. Dobrú chuť!
Špirálky z cukiet zaliate smotanovou avokádovo-bylinkovou omáčkou serírované na tanieri.
www.gimmedelicious.com

Máme pre vás aj ďalšie recepty na cesnakovú polievku , ktoré si zamilujete!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.