Špirálky z cukiet zaliate smotanovou avokádovo-bylinkovou omáčkou sú skvelým nízkosacharidovým pokrmom, ktorý je zdravšou alternatívou k tradičným cestovinám. Je to skvelý recept na rýchlu večeru bez mäsa kedykoľvek počas týždňa. Zamilujete si ich!
Ingrediencie
- 3-4 veľké alebo 5-6 malých cukiet
- 1 lyžička olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku, rozdrvené alebo nasekané
Na avokádovú omáčku:
- 2 zrelá avokáda, zbavená kôstok a olúpaná
- veľká hrsť koriandra (možno použiť aj petržlenovú vňať či bazalku)
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžice olivového oleja
- ½ lyžičky soli alebo podľa chuti
- ¼ lyžičky čierneho korenia
- voda podľa potreby
Postup
- Odrežte konce cukety.
- Použite spiralizér, pomocou ktorého si pripravte cuketové špagety.
- Rozpáľte veľkú panvicu na vysokom plameni.
- Na panvicu pridajte 1 lyžičku olivového oleja a potom pridajte prelisovaný cesnak.
- Cesnak restujte len niekoľko sekúnd alebo kým nezozlátne.
- Pridajte cuketové rezance, premiešajte, aby sa spojili s cesnakom a varte len pár sekúnd, potom zložte panvicu z ohňa a nechajte vychladnúť.
- Zatiaľ čo sa cuketové cestoviny chladia, pridajte avokádo, bylinky (koriander, petržlenovú vňať alebo bazalku), citrónovú šťavu, olivový olej, soľ a korenie.
- Miešajte, kým nie je zmes krémová (voliteľne pridajte 2-3 lyžice vody alebo kým zmes nedosiahne tekutú konzistenciu).
- Na cuketové rezance nalejte omáčku.
- Premiešajte a podávajte.
- Ozdobte parmezánom alebo nasekaným koriandrom.
- Dobrú chuť!
Máme pre vás aj ďalšie recepty na cesnakovú polievku , ktoré si zamilujete!