Cuketové špagety s cesnakom a parmezánom

Cuketové špagety s cesnakom a parmezánom

Tento recept je tým najlepším spôsobom, ako si uvariť zeleninové rezance! Varenie vrátane prípravy vám zaberie iba 20 minút. Vychutnajte si tieto lahodné zeleninové cestoviny s cesnakom, paradajkami, bazalkou a parmezánom. Sú nízko-sacharidové, keto a vegetariánske!

Čo budeme potrebovať

  1. 1 kg cukiet
  2. 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  3. 4 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
  4. Lyžička chilli prášku
  5. 350 g paradajky (nakrájané)
  6. 200 g strúhaného parmezánu
  7. Hrsť bazalkových lístkov
  8. Lyžička kukuričného škrobu
  9. 2 lyžičky studenej vody
  10. Soľ

Postup

  1. Na rezance si pripravíme cuketu, ktorú olúpeme a pomocou škrabky na cuketové špagety vytvoríme špirály
  2. Pokiaľ krájač na cuketové špagety nemáte, nakrájajte jednotlivé plátky špaget na tenké prúžky do dĺžky špaget (nechajte sa inšpirovať videom na konci článku)
  3. Do veľkej panvice pridáme olivový olej, cesnak a čili korenie
  4. Sporák zapneme na strednú teplotu
  5. Keď okolo cesnaku začne bublať olej, pridáme cuketové rezance
  6. Rezance niekoľkokrát v oleji prehodíme a varíme ako klasické špagety, kým nie sú dobré na skus, a to približne 5-7 minút
  7. Nenechávame ich variť dlhšie, inak budú kašovité
  8. Počas varenia ich neprestávame prehadzovať a miešať
  9. Vmiešame paradajky, bazalku a parmezán
  10. Varíme ďalšiu minútu
  11. Pomocou klieští na cestoviny prenesieme cuketové rezance, paradajky a bazalku do servírovacej misky
  12. Tekutinu, ktorá sa varením uvoľnila, necháme na panvici
  13. Tekutinu privedieme do varu
  14. Zmiešame kukuričný škrob a studenú vodu v malej miske a potom všetko vmiešajte do vriacej omáčky na panvici
  15. Za stáleho miešania varíme asi 1 minútu, kým tekutina nezhustne na omáčku
  16. Omáčku ochutnáme a dochutíme soľou
  17. Omáčkou prelejeme cuketové cestoviny, paradajky a bazalku
  18. Nakoniec všetko posypeme parmezánom a ihneď podávame
Zdravé cuketové špirály namiesto klasických špaget s parmezánom a cesnakom.
Zdroj: jessicagavin.com

Cuketa sa hodí naozaj ku všetkému a dá sa upraviť do akejkoľvek podoby! Upečte z nej napríklad niektorý z týchto lahodných cuketových múčnikov a pochutnajte si na zdravej, sladkej bodke na záver!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.