Tieto cuketové lievančeky možno smažiť na panvici alebo upiecť k dokonalosti v rúre, s chrumkavou vonkajšou stranou, jemným stredom az iba 5 jednoduchých ingrediencií! Ešte lepšie je, že tieto cuketové placky možno pripraviť bez lepku a mlieka a sú ideálne na spracovanie letných cuketových zásob. Hľadáte ešte viac spôsobov, ako si užiť tekvicu? Možno vám bude chutiť v sladkých múčnikoch .
Čo budeme potrebovať
- 1 kg cukety (nakrájané)
- 2 nastrúhané malé strúčiky cesnaku
- 2 veľké vajcia
- 65 g akejkoľvek múky
- 25 g kôpru, petržlenovej vňate alebo zelenej cibule (nakrájané nadrobno)
- 3/4 lyžičky soli
- korenie
- grécky jogurt alebo kyslá smotana
Čo budeme potrebovať
- Do veľkej misy pridajte nakrájanú cuketu zmiešanú s 1 lyžičkou soli a nechajte 10 minút odležať.
- V ďalšej veľkej mise rozšľahajte vajcia, cesnak, múku, bylinky, 3/4 lyžičky soli a korenia.
- Rukami vytlačte z cukety tekutinu po dávkach, ako to len pôjde, a pridajte do misy s cestom. Dobre premiešajte, aby sa spojili.
- Predhrejte rúru na 200 stupňov, vyložte 2 veľké plechy papierom na pečenie a postriekajte sprejom na varenie.
- Pomocou veľkej lyžice urobte na plechu niekoľko kopčekov z cuketovej zmesi.
- Pečte 10 – 12 minút, otočte a pečte ďalších 10 – 12 minút.
- Podávajte teplé alebo studené preliate gréckym jogurtom alebo kyslou smotanou.