Cuketovka s klobásou

Cuketovka s klobásou

Talianske polievky majú špecifickú chuť a keď si niektorú z nich pripravíme, máme istotu, že bude veľmi lahodná a hlavne výdatná. Táto obsahuje samé dobré suroviny, vďaka ktorým bude vaše bruško spokojné.

Ingrediencie:

  • 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
  • 450 g talianskej sladkej klobásy bez črievka
  • 2 veľké cibule
  • 1/2 stredne veľkého zeleru
  • 3 mrkvy
  • 2 červené papriky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1/8 vločiek červeného korenia
  • 1/4 hrnčeka paradajkovej pasty
  • 5 čerstvých slivkových paradajok
  • 1 kg cukety
  • 1 lyžička morskej soli
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 2 l kvalitného zeleninového vývaru
  • 1 hrnček hrubo strúhaného parmezánu + ďalší na ozdobu
  • 6 – 8 kúskov kôry z parmezánu
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej bazalky
  • 1 lyžica nakrájaného čerstvého oregana

Postup:

  • Cibuľu, zeler, mrkvu, slivkové paradajky aj červené papriky nakrájame na kocky.
  • Cuketu opláchneme a nakrájame na rovnako veľké kocky, tak akurát na jednoduché uhryznutie.
  • Vo veľkom hrnci rozohrejeme olivový olej a pridáme klobásu bez črievka. Vareškou ju rozdelíme na malé kúsky a necháme restovať, kým nie je mäso z klobásky zlatohnedej.
  • Prisypeme cibuľu, cesnak, zeler, mrkvu aj papriku a restujeme po dobu 4 minút. Odhrnieme na jednu stranu a znížime trochu teplotu.
  • Pridáme vločky červeného korenia, cukru, soľ, mleté čierne korenie, vývar, parmezán a kôrky parmezánu. Zasypeme bazalkou, oreganom a premiešame.
  • Privedieme do varu na strednom ohni a varíme, kým nie je zelenina jemná a mäkká. To môže trvať cca 10 – 20 minút.
  • Potom odstavíme a odstránime kúsky kôry z parmezánu.
  • Ihneď podávame a pred servírovaním ešte ozdobíme ďalším strúhaným parmezánom.
Cuketová talianska polievka s paradajkami a klobásou.
Zdroj: https://www.afamilyfeast.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.