Cuketovo-cícerový krém so špenátom

Cuketovo-cícerový krém so špenátom

Konzervovaný cícer v kombinácii s tahini túto jednoduchú zeleninovú polievku krásne zahustí a dodá jej krémovú konzistenciu. Podávajte s plátkami bagety ako jednoduchú a chutnú večeru.

Ingrediencie:

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 2 stredné cukety, nakrájané na 2 cm kúsky
  • 3 strúčiky cesnaku, lisované
  • 1 lyžica mletej rasce
  • 1 bobkový list
  • 2 a ¾ šálok kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 1 (425 ml) plechovka cíceru, prepláchnutá
  • 6 šálok baby špenátu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžica tahini
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky mletého korenia
  • 6 polievkových lyžíc nízkotučného bieleho jogurtu
  • 1 polievková lyžica nasekaných čerstvých byliniek, ako je petržlenová vňať a/alebo pažítka, na ozdobu

Postup

  1. Vo veľkom hrnci zohrejte olej.
  2. Pridajte cibuľu a restujte za častého miešania 3 až 4 minúty, kým nezmäkne.
  3. Pridajte cuketu, cesnak, rascu a bobkový list a varte za častého miešania asi 1 minútu.
  4. Pridajte vývar a cícer.
  5. Priveďte do varu na vysokom plameni.
  6. Znížte plameň, aby sa zachoval číry vývar, a zakryté varte, kým cuketa nezmäkne, 15 až 20 minút.
  7. Vyhoďte bobkový list.
  8. Pridajte špenát a miešajte.
  9. Po častiach rozmixujte polievku v mixéri alebo kuchynskom robote.
  10. Vráťte polievku do hrnca.
  11. Pridajte citrónovú šťavu, tahini, soľ a korenie a šľahajte, kým nie je tahini zapracované.
  12. Nalejte polievku do misiek.
  13. Do každej misky pridajte polievku a jogurt, ktorý vmiešajte do polievky.
  14. Podľa potreby posypte bylinkami.
Krém z cukiet a špenátu servírovaný v hlbokom tanieri, ozdobený jogurtom a bylinkami.
www.eatingwell.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.