Táto polievka je neuveriteľne krémová a vynikajúca! Pravdepodobne sa stane vašim novým obľúbeným zimným pokrmom. Tak hurá do varenia!
Ingrediencie:
- 1 polievková lyžica prepusteného masla, kokosového, avokádového alebo olivového oleja
- 2 čerstvé strúčiky cesnaku, lisované
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
- 3 stonky stopkového zeleru, nakrájaného na plátky
- 2 stredné cukety, nasekané
- 2 stredné zemiaky, olúpané a nakrájané na tenké plátky
- 4 šálky kuracieho vývaru
- 1 šálka gréckeho jogurtu alebo nesladeného kokosového mlieka
- morská soľ a čerstvé mleté čierne korenie, podľa chuti
Na servírovanie:
- 2-4 prúžky slaniny, orestované a rozdrobené (voliteľne)
- 1/4 šálky strúhaného parmezánu
Postup
- V strednom hrnci na stredne vysokom ohni rozpustite prepustené maslo.
- Pridajte cesnak, cibuľu a stopkový zeler a restujte 3–4 minúty, kým zelenina nezmäkne.
- Pridajte cuketu, zemiaky, vývar a priveďte do varu.
- Až sa polievka začne variť, priklopte pokrievkou a znížte plameň.
- Varte 20 minút alebo kým zelenina nezmäkne.
- Ochutnajte a dochuťte morskou soľou a mletým čiernym korením podľa svojej chuti.
- Pomocou ponorného mixéra rozmixujte dohladka, potom vmiešajte obyčajný grécky jogurt.
- Podávajte horúce, ozdobené rozdrobenou slaninou a posypané parmezánom.