Cuketovo-zemiakový krém s parmezánom

Cuketovo-zemiakový krém s parmezánom

Táto polievka je neuveriteľne krémová a vynikajúca! Pravdepodobne sa stane vašim novým obľúbeným zimným pokrmom. Tak hurá do varenia!

Ingrediencie:

  • 1 polievková lyžica prepusteného masla, kokosového, avokádového alebo olivového oleja
  • 2 čerstvé strúčiky cesnaku, lisované
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 3 stonky stopkového zeleru, nakrájaného na plátky
  • 2 stredné cukety, nasekané
  • 2 stredné zemiaky, olúpané a nakrájané na tenké plátky
  • 4 šálky kuracieho vývaru
  • 1 šálka gréckeho jogurtu alebo nesladeného kokosového mlieka
  • morská soľ a čerstvé mleté čierne korenie, podľa chuti

Na servírovanie:

  • 2-4 prúžky slaniny, orestované a rozdrobené (voliteľne)
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu

Postup

  1. V strednom hrnci na stredne vysokom ohni rozpustite prepustené maslo.
  2. Pridajte cesnak, cibuľu a stopkový zeler a restujte 3–4 minúty, kým zelenina nezmäkne.
  3. Pridajte cuketu, zemiaky, vývar a priveďte do varu.
  4. Až sa polievka začne variť, priklopte pokrievkou a znížte plameň.
  5. Varte 20 minút alebo kým zelenina nezmäkne.
  6. Ochutnajte a dochuťte morskou soľou a mletým čiernym korením podľa svojej chuti.
  7. Pomocou ponorného mixéra rozmixujte dohladka, potom vmiešajte obyčajný grécky jogurt.
  8. Podávajte horúce, ozdobené rozdrobenou slaninou a posypané parmezánom.
Krém z cukiet a zemiakov servírovaný v hlbokom tanieri a ozdobený slaninou a parmezánom
www.cleanfoodcrush.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.