Jednoduché a lahodné občerstvenie pre vašich hostí! Pokiaľ si cuketu ugrilujete deň vopred, stačí potom hodinu pred príchodom očakávanej návštevy iba rozmixovať cuketu s ďalšími ingredienciami a máte pripravené skvelé pohostenie.
Ingrediencie
- 2 veľké cukety, nakrájané na štvrtky
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice tahini
- 1 lyžička citrónovej kôry plus 1 a 1/2 lyžičky citrónovej šťavy
- 1/2 strúčika cesnaku
- 1 polievková lyžica nasekanej čerstvej mäty
- 1/4 šálky opražených píniových orieškov
- Tortilla chipsy, na podávanie
Postup
- Do veľkej misy dajte cuketu a olej; dochuťte soľou a korením.
- Zahrejte gril.
- Cukety grilujte do mäkka tak, aby boli na niektorých miestach spálené.
- Nezabudnite ich každých 5 – 10 minút obracať.
- Spálené cukety nechajte vychladnúť.
- Zakryte a vložte do chladničky až na 1 deň.
- V kuchynskom robote rozmixujte cuketu, tahini, citrónovú kôru a šťavu a cesnak a poriadne premiešajte.
- Preložte dip do misky.
- Ozdobte mätou a píniovými orieškami.
- Podávajte s tortillovými chipsy.