Cuketový koláč s citrónovou polevou a čučoriedkami

Cuketový koláč s citrónovou polevou a čučoriedkami

Čokoládové a ovocné dezerty sa tešia veľkej obľube, ale tento jemný cuketový koláč si zaslúži skutočnú pozornosť! Je nádherne vláčny, vďaka nakrájanej cukete, čučoriedkam a sladkej citrónovej poleve.

Čo budeme potrebovať

Mokré prísady

  • 250 g nakrájanej cukety
  • 2 vajcia
  • 125 g medu
  • kôra z 2 citrónov
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • ½ lyžičky mandľového extraktu

Suché prísady

  • 375 g mandľovej múky
  • 180 g ovsenej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • ¼ lyžičky soli

Na čučoriedky

  • 300 g čerstvých čučoriedok
  • 2 lyžice ovsenej múky

Na citrónovú polevu

  • 100 g masla izbovej teploty
  • 250 g práškového cukru
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 lyžička citrónovej kôry

Na ozdobu

  • Extra čučoriedky na posypanie

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Štvorcovú Formu vyložte papierom na pečenie a postriekajte nepriľnavým sprejom na varenie.
  • Nakrájanú cuketu vložte do utierky a vytlačte všetku vodu.
  • Do veľkej misy pridajte nakrájanú a vylisovanú cuketu, vajcia, med, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a mandľový extrakt a šľahajte, kým sa dobre nespoja.
  • Ďalej pridáme suché ingrediencie, mandľovú múku, ovsenú múku, jedlú sódu a soľ.
  • Miešajte, kým sa dobre nespoja.
  • Do samostatnej strednej misy vhoďte čučoriedky spolu s 2 lyžicami ovsenej múky.
  • Obalené čučoriedky vmiešame do cesta.
  • Nalejte cesto do pripravenej panvice.
  • Pečte 30–35 minút alebo kým špáradlo nevyjde čisté.
  • Pred pridaním polevy nechajte koláč úplne vychladnúť na mriežke.
  • Urobte polevu. Vyšľahajte maslo, práškový cukor, citrónovú šťavu a citrónovú kôru spoločne do hladka.
  • Vychladnutý koláč potrite polevou.
  • Ozdobte niekoľkými čučoriedkami.
Na štvorčeky nakrájaný koláč s krémovou citrónovou polevou.
Zdroj: ambitiouskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.