Tak trochu pikantná „cesnakovka“ s cuketou poteší mnohých labužníkov. Má jemnú vyváženú chuť, ale zároveň dokáže, ako sa hovorí vyštiepať krk. Na čerstvom pečive alebo s chipsmi je super.
Ingrediencie:
- 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 stredné cukety
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- 1/2 hrnčeka gréckeho jogurtu
- 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy z chemicky neošetreného citróna
- 2 lyžičky čerstvej nasekanej mäty
- 1/4 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
Postup:
- Cuketu olúpeme a nakrájame na kocky.
- Cesnak očistíme a nakrájame na tenké plátky.
- V panvici zohrejeme olivový olej, pridáme doň nakrájanú cuketu aj cesnak a necháme restovať asi 5 minút.
- Cuketa musí zmäknúť a cesnak bude chrumkavý.
- Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
- Do nádoby mixéra dáme jogurt, citrónovú šťavu, mätu, soľ, korenie a rozmixujeme.
- Pridáme vychladnutú cuketu s cesnakom a zapneme chvíľu na najvyšší stupeň.
- Akonáhle je nátierka pekne hladká, máme hotovo.