Cuketový krém z cesnaku

Cuketový krém z cesnaku

Tak trochu pikantná „cesnakovka“ s cuketou poteší mnohých labužníkov. Má jemnú vyváženú chuť, ale zároveň dokáže, ako sa hovorí vyštiepať krk. Na čerstvom pečive alebo s chipsmi je super.

Ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 stredné cukety
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 hrnčeka gréckeho jogurtu
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy z chemicky neošetreného citróna
  • 2 lyžičky čerstvej nasekanej mäty
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia

Postup:

  • Cuketu olúpeme a nakrájame na kocky.
  • Cesnak očistíme a nakrájame na tenké plátky.
  • V panvici zohrejeme olivový olej, pridáme doň nakrájanú cuketu aj cesnak a necháme restovať asi 5 minút.
  • Cuketa musí zmäknúť a cesnak bude chrumkavý.
  • Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
  • Do nádoby mixéra dáme jogurt, citrónovú šťavu, mätu, soľ, korenie a rozmixujeme.
  • Pridáme vychladnutú cuketu s cesnakom a zapneme chvíľu na najvyšší stupeň.
  • Akonáhle je nátierka pekne hladká, máme hotovo.
Nátierka z cukety a cesnaku podľa receptu z Blízkeho východu.
Zdroj: https://www.eatingwell.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.