Cuketový šalát s citrónom a parmezánom

Cuketový šalát s citrónom a parmezánom

Tento recept na čerstvé cuketové plátky preliate citrónovým dresingom a zasypané parmezánom a opečenými pinovými orieškami sa stane vašim obľúbeným. Užite si ho!

Ingrediencie

  • 3 stredné cukety
  • 1 polievková lyžica majonézy
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1/2 šálky parmezánu, nakrájaného na tenké plátky
  • 1/4 šálky opečených píniových orieškov

Postup

  1. V spodnej časti veľkej misy rozšľahajte majonézu, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie.
  2. Za stáleho miešania postupne pridávajte olivový olej.
  3. Cuketu nakrájajte na „stužky“.
  4. Najjednoduchšie je mať na to škrabku na zeleninu, ale môžete tiež použiť ostrý nôž alebo mandolínu.
  5. Z cukety najskôr odrežte vrchnú a spodnú časť.
  6. Potom ju držte naplocho na doske alebo ju podoprite v ruke, škrabkou na zeleninu chyťte plochý vršok a olúpte úplne dole.
  7. Keď sa dostanete až k semienkom, cuketu otočte a začnite to isté robiť z druhej strany.
  8. Pridajte cuketové stuhy do zálievky a dobre premiešajte.
  9. Cuketové stuhy preložte na tanier a posypte plátkami parmezánu a opečenými píniovými orieškami.
Šalát s prúžkami cukiet, parmezánom a píniovými orieškami servírovaný na tanieri.
www.bowlofdelicious.com

Poďme sa spoločne pozrieť aj na recepty zo zapečenej cukety ! Či už ju pripravíte klasicky so syrom, mletým mäsom či zeleninou, výsledkom vždy bude chutná a zdravá pochúťka.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.