Tento recept na čerstvé cuketové plátky preliate citrónovým dresingom a zasypané parmezánom a opečenými pinovými orieškami sa stane vašim obľúbeným. Užite si ho!
Ingrediencie
- 3 stredné cukety
- 1 polievková lyžica majonézy
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1/2 šálky parmezánu, nakrájaného na tenké plátky
- 1/4 šálky opečených píniových orieškov
Postup
- V spodnej časti veľkej misy rozšľahajte majonézu, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie.
- Za stáleho miešania postupne pridávajte olivový olej.
- Cuketu nakrájajte na „stužky“.
- Najjednoduchšie je mať na to škrabku na zeleninu, ale môžete tiež použiť ostrý nôž alebo mandolínu.
- Z cukety najskôr odrežte vrchnú a spodnú časť.
- Potom ju držte naplocho na doske alebo ju podoprite v ruke, škrabkou na zeleninu chyťte plochý vršok a olúpte úplne dole.
- Keď sa dostanete až k semienkom, cuketu otočte a začnite to isté robiť z druhej strany.
- Pridajte cuketové stuhy do zálievky a dobre premiešajte.
- Cuketové stuhy preložte na tanier a posypte plátkami parmezánu a opečenými píniovými orieškami.
Poďme sa spoločne pozrieť aj na recepty zo zapečenej cukety ! Či už ju pripravíte klasicky so syrom, mletým mäsom či zeleninou, výsledkom vždy bude chutná a zdravá pochúťka.