Jednoduchý recept, ktorý je ale neuveriteľne dobrý a poteší všetky vaše chuťové bunky. Kombinácia paradajkovej omáčky, mletého mäsa a syra funguje vždy skvele a čo potom, keď toutu zmesí naplníte cukety. Užite si to!
Ingrediencie
- 6 menších cukiet
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
- 500 g mletého hovädzieho alebo mixu mletého hovädzieho a bravčového mäsa
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžička sušeného oregana
- ½ lyžičky sušeného cesnaku alebo 2 čerstvé lisované strúčiky
- ½ lyžičky soli alebo viac podľa chuti
- korenie podľa chuti
- 1 (425 ml) plechovka paradajkovej omáčky
- 1,5 hrnčeka strúhaného syra (napríklad mozzarella, čedar alebo gouda)
Postup
- Cuketu dobre umyte a potom pozdĺžne rozpolte.
- Dužinu vydlabte malou lyžičkou a dajte bokom.
- Polovky cukety položte na plech.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej na stredne vysokom plameni.
- Pridajte cibuľu a restujte do zmäknutia, potom pridajte mleté mäso a restujte, kým dobre nezhnedne.
- Vmiešajte paradajkový pretlak, oregano, cesnak, soľ a korenie.
- Vmiešajte paradajkovú omáčku a vydlabanú dužinu z cukety (nakrájajte, ak chcete, aby náplň bola rovnomernejšia), potom varte prikryté na miernom ohni 10 minút.
- Zložte pokrievku, dobre premiešajte a varte ďalších 5 minút.
- Zahrejte rúru na 180 °C.
- Lyžicou naplňte pripravené polovice cukety.
- Posypte syrom a pečte 20–25 minút, kým nezmäknú.
- Dobrú chuť!