Cukety plnené paradajkovou omáčkou s mletým mäsom

Cukety plnené paradajkovou omáčkou s mletým mäsom

Jednoduchý recept, ktorý je ale neuveriteľne dobrý a poteší všetky vaše chuťové bunky. Kombinácia paradajkovej omáčky, mletého mäsa a syra funguje vždy skvele a čo potom, keď toutu zmesí naplníte cukety. Užite si to!

Ingrediencie

  • 6 menších cukiet
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 500 g mletého hovädzieho alebo mixu mletého hovädzieho a bravčového mäsa
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku alebo 2 čerstvé lisované strúčiky
  • ½ lyžičky soli alebo viac podľa chuti
  • korenie podľa chuti
  • 1 (425 ml) plechovka paradajkovej omáčky
  • 1,5 hrnčeka strúhaného syra (napríklad mozzarella, čedar alebo gouda)

Postup

  1. Cuketu dobre umyte a potom pozdĺžne rozpolte.
  2. Dužinu vydlabte malou lyžičkou a dajte bokom.
  3. Polovky cukety položte na plech.
  4. Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej na stredne vysokom plameni.
  5. Pridajte cibuľu a restujte do zmäknutia, potom pridajte mleté ​​mäso a restujte, kým dobre nezhnedne.
  6. Vmiešajte paradajkový pretlak, oregano, cesnak, soľ a korenie.
  7. Vmiešajte paradajkovú omáčku a vydlabanú dužinu z cukety (nakrájajte, ak chcete, aby náplň bola rovnomernejšia), potom varte prikryté na miernom ohni 10 minút.
  8. Zložte pokrievku, dobre premiešajte a varte ďalších 5 minút.
  9. Zahrejte rúru na 180 °C.
  10. Lyžicou naplňte pripravené polovice cukety.
  11. Posypte syrom a pečte 20–25 minút, kým nezmäknú.
  12. Dobrú chuť!
Cukety zapečeného s mletým mäsom, paradajkovou omáčkou a syrom na plechu s vareškou.
www.savorynothings.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.