Čerstvé ovocie sa pri pečení vianočného pečiva príliš nevyužíva.
Možnosť, ako pečivo dodať trochu farby a ovocnej chuti, predstavuje ovocie kandizované.
Vyskúšajte naše recepty na pečivo s kandizovaným ovocím!
Je veľmi rýchlo pripravené a jeho chuť je v mnohom odlišná od klasických druhov.
Ktorú z variantov vyskúšate ako prvý?
Naše recepty
Kandizované ovocie a vianočné pečenie
Kandizované ovocie je vlastne na kúsky nakrájané ovocie alebo kôra, ktoré je napustené cukrom. Táto úprava sa pôvodne používala ako spôsob, ako umožniť ovocie dlhšiu dobu skladovať bez toho, aby hrozilo jeho pokazenie. Takto upravené ovocie sa síce na jednu stranu naozaj nekazí, ale na stranu druhú stráca pomerne veľké množstvo všetkých zdraviu prospešných látok.
Pokiaľ ide o druhy ovocia, ktoré sa týmto spôsobom spracovávajú najčastejšie, ide predovšetkým o čerešne, slivky, ananás a pomarančovú či citrónovú kôru. Pri pečení sa najčastejšie používa pri príprave biskupského chlebíčka. Naše recepty na pečivo s kandizovaným ovocím sú ale skvelým dôkazom, že nejde o jedinú možnosť.