Pistácie sú obľúbenou a veľmi chutnou ingredienciou. V spojení s kardamómom vytvoríte úplne dokonalé sušienky, po ktorých sa bude olizovať celá rodina aj vaši priatelia.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 75 g pistácií
- 300 g hladkej múky
- 250 g zmäknutého nesoleného masla
- 125 g práškového cukru
- 2 lyžičky mletého kardamómu
- 1 vaječný žĺtok
- Štipku soli
Na dohotovenie:
- 4 lyžice mletých pistácií
- 2 lyžičky raw cukru
Postup:
- Pistácie s múkou vložíme do kuchynského robota a mixujeme, kým nebudú pistácie dostatočne rozomleté, ale zase nie toľko, aby z nich vznikla pasta.
- Vzniknutú zmes presypeme do misky a nádobu robota utrieme.
- Vrátime ju späť na základňu a dáme do nej maslo s práškovým cukrom. Šľaháme tak dlho, až bude maslo napenené a vyblednuté.
- Prisypeme kardamóm, prihodíme vaječný žĺtok a zamiešame.
- Nakoniec pridáme zmes múky s pistáciami, štipku soli a rozšľaháme do hladkého cesta.
- Vytvarujeme do guličky a zabalíme do potravinovej fólie. Uložíme na 1 hodinu do chladničky.
- Potom predhrejeme rúru na 160 stupňov a pripravíme si dva plechy, na ktoré dáme papier na pečenie.
- Cesto vložíme medzi dva listy papiera na pečenie a vyvaľkáme na placku s hrúbkou 0,7 cm.
- Vezmeme vykrajovač s priemerom 5 cm a vykrájame 24 koliesok. Podľa potreby ešte zozbierame zvyšky cesta a znovu rovnakým spôsobom vyvaľkáme.
- Pistáciové pečivo naukladáme na plech. Zmiešame mleté pistácie s raw cukrom a rozprášime na sušienky.
- Vložíme do rúry a pečieme 20 minút dozlatista. Pred podávaním necháme vychladnúť.