Máte radi burizóny?
Môžete ich veľmi ľahko urobiť aj súčasťou vášho vianočného pečenia.
Inšpirujte sa našimi receptami na burizonové pečivo!
Je veľmi chutné, rýchle a ľahké!
Vyskúšajte ho v nepečených aj pečených variantoch.
Naše recepty
Z arašidového masla sa dá pripraviť celý rad vianočného pečiva. Inšpirujte sa našimi ďalšími receptami na arašidové pečivo !
Niekoľko praktických informácií na záver
Burizóny sa niekedy označujú tiež ako pufovaná ryža. Pufovanie je proces, ktorý sa pri ich výrobe využíva. Dochádza k tomu, že sa ryža stláča až do okamihu, keď praskne. Pri tomto procese dôjde k vypareniu tekutín.
Burizóny sa rôzne ochucujú, dajú sa konzumovať len tak, pridávajú sa do raňajkových cereálií či tyčiniek. V neposlednom rade ich možno použiť aj pri pečení vianočných cukroviniek. Recepty na burizonové pečivo väčšinou burizóny pridávajú do základnej hmoty vytvorenej z rozpustených marshmallow cukríkov, karamelu, salka či čokolády.
Zo vzniknutej hmoty potom jednoducho vytvarujete rozmanité tvary, od guličiek a rezov až po snehuliakov či stromčeky. Použiť môžete aj rozmanité formičky a vykrajovače. Veľmi zaujímavých farebných odtieňov je možné docieliť pridaním potravinárskeho farbiva. Výsledný dojem potom môžete ešte doladiť pomocou rozmanitých poliev a zdobení.