6 originálnych receptov na vianočné pečivo z burizónov. Vyskúšajte, milo vás prekvapí!

Máte radi burizóny?

Môžete ich veľmi ľahko urobiť aj súčasťou vášho vianočného pečenia.

Inšpirujte sa našimi receptami na burizonové pečivo!

Je veľmi chutné, rýchle a ľahké!

Vyskúšajte ho v nepečených aj pečených variantoch.

Z arašidového masla sa dá pripraviť celý rad vianočného pečiva. Inšpirujte sa našimi ďalšími receptami na arašidové pečivo !

Niekoľko praktických informácií na záver

Burizóny sa niekedy označujú tiež ako pufovaná ryža. Pufovanie je proces, ktorý sa pri ich výrobe využíva. Dochádza k tomu, že sa ryža stláča až do okamihu, keď praskne. Pri tomto procese dôjde k vypareniu tekutín.

Burizóny sa rôzne ochucujú, dajú sa konzumovať len tak, pridávajú sa do raňajkových cereálií či tyčiniek. V neposlednom rade ich možno použiť aj pri pečení vianočných cukroviniek. Recepty na burizonové pečivo väčšinou burizóny pridávajú do základnej hmoty vytvorenej z rozpustených marshmallow cukríkov, karamelu, salka či čokolády.

Zo vzniknutej hmoty potom jednoducho vytvarujete rozmanité tvary, od guličiek a rezov až po snehuliakov či stromčeky. Použiť môžete aj rozmanité formičky a vykrajovače. Veľmi zaujímavých farebných odtieňov je možné docieliť pridaním potravinárskeho farbiva. Výsledný dojem potom môžete ešte doladiť pomocou rozmanitých poliev a zdobení.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.