Cukrovia z octu a vlašských orechov

Cukrovia z octu a vlašských orechov

Veľmi jednoduché a chutné pečivo, ktoré môžete následne ozdobiť podľa vašich predstáv pomocou rozmanitých poliev či posypiek.

Ingrediencie:

  • 1 a 1/2 šálky celozrnnej múky
  • 1 šálka masla
  • 1 šálka cukru
  • 1 šálka nasekaných pekanových alebo vlašských orechov
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 2 čajové lyžičky octu
  • 2 čajové lyžičky vanilky

Postup:

  1. Vyšľahajte spoločne maslo a cukor.
  2. Múku, prášok do pečiva a soľ preosejte a pridajte do maslovej zmesi.
  3. Pridajte ocot a vanilku.
  4. Zmes vyšľahajte.
  5. Pridajte nasekané orechy.
  6. Pomocou lyžice vytvorte na plechu s papierom na pečenie placky.
  7. Predhrejte si rúru na 150 ° C a pečte 15-20 minút dozlatista.
Vianočné pečivo z octu a vlašských orechov.
Zdroj: justapinch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.