Recepty na Chilli con carne s mletým mäsom zapečené v ceste je skvelou desiatou na cesty alebo netradičným obedom do práce. S malým šalátkom máte výživovo hodnotné a chutné jedlo, ktoré si môžete vziať kamkoľvek so sebou.
Ingrediencie
- 150 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 plechovka červených fazule
- ½ plechovky krájaných paradajok
- štipka chilli vločiek
- ½ ČL rasce
- ½ ČL údené papriky
- 1 menšia chilli paprička
- 100 g nastrúhaného syra cheddar
- 3 lyžice olivového oleja
- 250 g hladkej múky
- 10 g droždia
- ½ lyžičky cukru
- soľ, korenie
Postup
- Rozmiešajte droždie, cukor a trochu vlažnej vody
- Na teplom mieste nechajte vzísť kvások
- Primiešajte múku, lyžičku soli a 2 lyžice oleja
- Hneťte kým nevznikne hladké cesto
- Vytvorte bochník a dajte ho v mise zakrytej čistou utierkou kysnúť zhruba hodinu na teplé miesto
- Medzitým si pripravte hovädzie chilli con carne
- Na oleji osmažte cibuľu
- Pridajte mäso a zo všetkých strán orestujte.
- Prisypte korenie, zliate fazuľa, nasekaný cesnak a paradajky
- Podlejte vodou a varte 20 – 30 minút
- Cesto vyvaľkajte do dvoch slabých plátov
- Z každého pohárom vykrojte šesť koliesok
- Pripravte si plech na muffiny
- Do každého košíčka vložte koliesko cesta, prostriedok zatlačte na dno a kraje k hranám formy
- Naplňte dvoma – tromi lyžicami chilli a posypte syrom
- Vršok zakryte ďalším kolieskom cesta a po stranách spojte s cestom vo forme
- Pečte 20 minút na 180°
- Servírujte s malým zeleninovým šalátkom
Uprednostňujete rastlinnú stravu? S týmto receptom máte vyhrané.
Ingrediencie
- 1 veľká cibuľa
- 2 stredné mrkvy
- 2 stonky stopkového zeleru
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 chilli paprička
- 1 plechovka krájaných paradajok
- 100 g quinoi
- 2 plechovky červených fazule
- 250 ml zeleninového vývaru
- 2 PL olivového oleja
- 1ČL rasce
- 1 ČL mletého chilli
- soľ, korenie, limetková šťava
Postup
- V hrnci rozohrejte olivový olej
- Orestujte na ňom cibuľu, mrkvu a stopkový zeler
- Pridajte korenie, chilli papričku a nasekaný cesnak a krátko opražte
- Podlejte vývarom
- Pridajte zliate fazuľa, quinou a paradajky
- Varte pod pokrievkou 20 – 30 minút
- Dochuťte soľou, čiernym korením a limetkovou šťavou
- Podávajte s ryžou alebo s tortillou