Cupcaky s mäsovou náplňou

Cupcaky s mäsovou náplňou

Recepty na Chilli con carne s mletým mäsom zapečené v ceste je skvelou desiatou na cesty alebo netradičným obedom do práce. S malým šalátkom máte výživovo hodnotné a chutné jedlo, ktoré si môžete vziať kamkoľvek so sebou.

Ingrediencie

  • 150 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka červených fazule
  • ½ plechovky krájaných paradajok
  • štipka chilli vločiek
  • ½ ČL rasce
  • ½ ČL údené papriky
  • 1 menšia chilli paprička
  • 100 g nastrúhaného syra cheddar
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 250 g hladkej múky
  • 10 g droždia
  • ½ lyžičky cukru
  • soľ, korenie

Postup

  1. Rozmiešajte droždie, cukor a trochu vlažnej vody
  2. Na teplom mieste nechajte vzísť kvások
  3. Primiešajte múku, lyžičku soli a 2 lyžice oleja
  4. Hneťte kým nevznikne hladké cesto
  5. Vytvorte bochník a dajte ho v mise zakrytej čistou utierkou kysnúť zhruba hodinu na teplé miesto
  6. Medzitým si pripravte hovädzie chilli con carne
  7. Na oleji osmažte cibuľu
  8. Pridajte mäso a zo všetkých strán orestujte.
  9. Prisypte korenie, zliate fazuľa, nasekaný cesnak a paradajky
  10. Podlejte vodou a varte 20 – 30 minút
  11. Cesto vyvaľkajte do dvoch slabých plátov
  12. Z každého pohárom vykrojte šesť koliesok
  13. Pripravte si plech na muffiny
  14. Do každého košíčka vložte koliesko cesta, prostriedok zatlačte na dno a kraje k hranám formy
  15. Naplňte dvoma – tromi lyžicami chilli a posypte syrom
  16. Vršok zakryte ďalším kolieskom cesta a po stranách spojte s cestom vo forme
  17. Pečte 20 minút na 180°
  18. Servírujte s malým zeleninovým šalátkom

Uprednostňujete rastlinnú stravu? S týmto receptom máte vyhrané.

Ingrediencie

  • 1 veľká cibuľa
  • 2 stredné mrkvy
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 chilli paprička
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • 100 g quinoi
  • 2 plechovky červených fazule
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 2 PL olivového oleja
  • 1ČL rasce
  • 1 ČL mletého chilli
  • soľ, korenie, limetková šťava

Postup

  1. V hrnci rozohrejte olivový olej
  2. Orestujte na ňom cibuľu, mrkvu a stopkový zeler
  3. Pridajte korenie, chilli papričku a nasekaný cesnak a krátko opražte
  4. Podlejte vývarom
  5. Pridajte zliate fazuľa, quinou a paradajky
  6. Varte pod pokrievkou 20 – 30 minút
  7. Dochuťte soľou, čiernym korením a limetkovou šťavou
  8. Podávajte s ryžou alebo s tortillou
bezmäsité Chili v tmavej miske
Zdroj: wallflowerkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.