Namiesto tradičného zavárania môžete skúsiť aj výrobu hruškového chutney alebo sa deťom zavďačiť sladkou hruškovou marmeládou.
Hrušková marmeláda
Budete potrebovať
- 8 hrušiek
- 2 ½ hrnčeka cukru kryštál
- 1 šálka čerstvo nastrúhaného zázvoru
- šťava z troch limetiek
- nastrúhaná limetková kôra
Postup prípravy
- Hrušky umyte, očistite, olúpte a nakrájajte ich na malé kúsočky.
- Potom dajte do hrnca všetky ingrediencie a priveďte do varu.
- Začnite pomalým zahrievaním – dôležité je, aby sa rozpustil cukor.
- Celá zmes sa varí asi 15 minút za stáleho miešania – kým nezhustne.
- Vzniknutú marmeládu dajte do pohárov a dobre viečka utiahnite.
- Vložte do hrnca s vodou a varte ďalších 10 minút.
- Nakoniec ich vytiahnite a otočte dnom nahor.
- Je dobré poháre skontrolovať, či sú dobre uzavreté.
- Nechajte vychladiť a uskladnite.