Ďalšie metódy uskladnenia

Ďalšie metódy uskladnenia

Brusnicová horčica

Toto luxusné dochucovalo je príjemne kyslasté a šťavnaté a perfektné sa hodí napríklad do morčacieho sendviča alebo k rôznym údeninám. Je to tiež skvelý darček!

Budete potrebovať

  • 1 šálka červeného vínneho octu (najmenej 5% kyslosti)
  • ⅔ šálky žltých horčičných semien
  • 1 šálka vody
  • 4 šálky brusníc
  • ¾ šálky hnedého cukru
  • 2-4 papričky habanero
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 1 lyžička morskej soli
  • 3 lyžičky korenia – horčica

Postup prípravy

  • V malej miske zmiešajte ocot a horčičné semená.
  • Nechajte odležať, misku nechajte zakrytú, kým semená neabsorbujú celý ocot – asi 4 – 8 hodín, alebo cez noc.
  • Pripravte si zaváracie poháre a viečka.
  • V stredne veľkom hrnci zmiešajte brusnice a vodu.
  • Priveďte pomaly do varu, potom znížte plameň a nechajte prebublávať – kým väčšina brusníc nepopraská – asi 20 minút.
  • Potom pridajte hnedý cukor a pokračujte v miernom ohrievaní, za občasného miešania, kým sa tekutina nezredukuje na sirup – asi 10 – 15 minút.
  • V kuchynskom robote s kovovou čepeľou zmiešajte naložené horčičné semená ( s akýmkoľvek zvyšným množstvom octu ), papriku habanero a medom.
  • Celá zmes by mala byť dobre nasekaná – mala by mať zrnitú štruktúru.
  • Potom k zmesi pridajte viac vody, 1 lyžicu zakaždým, keď sa zmes javí príliš suchá.
  • Potom zmes dajte do misy a po malom množstve začnite pridávať korenie, soľ a mletý zázvor – záleží na vašej chuti.
  • Akonáhle budete s chuťou spokojní, zmes priveďte za stáleho miešania do varu.
  • Horúcu zmes nalejte do pohárov a poriadne ich zaviečkujte.
  • Nechajte ich ešte variť vo vriacom kúpeli po dobu 10 minút.
  • Po vychladnutí uskladnite.
Horčica z brusníc v miske s lyžicou.
zdroj: cheerstohappy.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.