Tekvica je skvelá nielen na zaváranie, ale aj na množstvo ďalších receptov, často býva používaná aj ako základ u zeleninových polievok. A čo potom tekvicový sirup alebo maslo? Vyskúšajte a zamilujete sa!
Tekvicový sirup
Poznáte sirup javorový? Tak rovnako chutný je aj sirup tekvicový, ktorý môžete použiť na vafle, palacinky a čokoľvek iné.
Budete potrebovať
Množstvo si určite sami – tu je ukážka na jedno použitie.
- 1/2 hrnčeka tekvicového pyré
- 1 lyžica cukru
Postup prípravy
- Pripravte si tekvicu tak, že ju očistíte a olúpete – nakrájajte ju na kocky.
- Zmiešajte ju s cukrom v hrnci.
- Postupne zmes zahrievajte na sporáku.
- Miešajte a pokračujte v varení, kým sa cukor nerozpustí.
- Akonáhle po cukre nie je ani pamiatka, je hotovo.
- Skladujte v chladničke.