Ďalšie spôsoby, ako si uchovať tekvicu

Ďalšie spôsoby, ako si uchovať tekvicu

Tekvica je skvelá nielen na zaváranie, ale aj na množstvo ďalších receptov, často býva používaná aj ako základ u zeleninových polievok. A čo potom tekvicový sirup alebo maslo? Vyskúšajte a zamilujete sa!

Tekvicový sirup

Poznáte sirup javorový? Tak rovnako chutný je aj sirup tekvicový, ktorý môžete použiť na vafle, palacinky a čokoľvek iné.

Budete potrebovať

Množstvo si určite sami – tu je ukážka na jedno použitie.

  • 1/2 hrnčeka tekvicového pyré
  • 1 lyžica cukru

Postup prípravy

  • Pripravte si tekvicu tak, že ju očistíte a olúpete – nakrájajte ju na kocky.
  • Zmiešajte ju s cukrom v hrnci.
  • Postupne zmes zahrievajte na sporáku.
  • Miešajte a pokračujte v varení, kým sa cukor nerozpustí.
  • Akonáhle po cukre nie je ani pamiatka, je hotovo.
  • Skladujte v chladničke.
Sirup z tekvice v zatvorenom pohári.
zdroj: savvyeat.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.