Na tejto polievke si pochutnajú nielen vegáni. Táto detoxikačná polievka s kelom nielen skvele chutí, ale je tiež veľmi jednoduchá a rýchla.
Ingrediencie
- 2 lyžice oleja
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 5 šálok kelu
- 4 šálky karfiolu
- 1 zemiaka
- šťava z jedného citróna
- 3 šálky zeleninového vývaru
- soľ a korenie
Postup
- Cibuľu, kel, zemiaky i karfiol nakrájame nadrobno a cesnak prelisujeme.
- Do hrnca nalejeme olej a zahrejeme.
- Až sa olej dostatočne rozpáli tak pridáme všetku zeleninu a krátko orestujeme.
- Restovanú zeleninu zalejeme vývarom a varíme asi 8 minút kým zemiaky nezmäknú.
- Akonáhle je všetka zelenina uvarená tak môžeme celý obsah hrnca preliať do mixéra alebo môžeme polievku rozmixovať tyčovým mixérom priamo v hrnci.
- Hotovú polievku dochutíme čerstvo vylisovanou citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.