Recept je skvelý nielen pre deti, ale aj pre dospelých. Jednoducho bude chutiť všetkým, ktorí majú radi jemnú chuť tvarohu a sladkú chuť čokolády.
Ingrediencie
Korpus:
- 1,5 šálky nadrobených oblátkov (napr. Kolonáda)
- 1 polievková lyžica cukru
- 6 polievkových lyžíc masla
Tvarohová náplň do torty:
- 230 g tvarohu
- 1 a ⅔ šálky cukru
- ¼ šálky kukuričného škrobu
- 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
- 2 veľké vajcia (v izbovej teplote)
- ¾ šálky plnotučnej smotany na šľahanie
Poleva:
- 2 šálky plnotučnej smotany
- 340 g mliečnej čokolády
- čerstvé jahody (na ozdobu)
Postup
- Pripravte si korpus tak, že zmiešate všetky prísady a vložíte ich do formy na tortu.
- Pri 180 °C pečte 8 minút. Potom nechajte vychladnúť.
- Teraz si pripravte náplň.
- Vo veľkej mise zmiešajte polovicu množstva smotanového syra, ⅓ šálky cukru a kukuričný škrob. Miešajte alebo šľahajte 3 minúty, aby sa všetky ingrediencie poriadne prepojili.
- Pridajte zvyšok syra a mixujte. Pridajte zvyšný cukor a vanilku. Po jednom tiež primiešajte vajíčka. Všetko poriadne zamiešajte, a nakoniec pridajte smotanu. Teraz už nemiešajte.
- Pripravené cesto z misy prelejte na korpus a formu prekryte alobalom.
- Formu umiestnite do zapekacej misy alebo inej nádoby, ktorá je vhodná do rúry. Túto formu naplňte vodou. Takto vložte do rúry a pečte, kým torta nezačne mať zlatohnedú farbu. Potrvá to asi 90 minút.
- Pokiaľ sa vám zdá, že je dezert v hornej časti mäkký, nechajte ho piecť ešte 10 minút.
- Po tejto dobe vyberte tvarohovú tortu z kúpeľa a nechajte ju 2 hodiny pomaly chladnúť.
- Zatiaľ čo dezert chladne, pripravte si polevu.
- Zahrejte smotanu, ale nevarte ju. Smotanu nalejte do nasekanej čokolády a miešajte. Vytvoríte tak hladkú polevu, ktorú následne nalejte na studený pokrm.
- Nechajte cez noc chladiť a podávajte.