Lahodné jedlo s červenou šošovkou, kokosovým mliekom, jednoduchým korením a šťavnatým kuracím mäsom sa tento pokrm stáva priam proteínovou bombou!
Čo budeme potrebovať
- 500 g kuracích stehien (bez kože)
- Lyžička olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
- Lyžica čerstvého zázvoru (nastrúhaného)
- Chilli paprička (nakrájaná)
- ½ lyžičky rasce
- Lyžička horčičných semienok
- 3 lyžičky kurkumy
- Lyžička indického korenia (Garam Masala)
- 200 g červené šošovky (nevarené)
- 400 ml konzervovaných paradajok (nakrájaných)
- 400 ml kokosového mlieka
- 500 ml zeleninového vývaru
- Šťava z ½ citróna
- 2 hrsti baby špenátu
- Štipka soli a korenia
Postup
- Kurča osolíme a okoreníme
- Na panvici si rozohrejeme olej a na vysokú teplotu kura začneme opekať
- Kurča opekáme z každej strany 5 minút do zhnednutia
- Keď je kurča hotové, dáme ho bokom
- Potom si vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a pridáme cibuľu
- Cibuľu vyprážame do mäkka a dozlatista
- Pridávame cesnak, zázvor a chilli, za stáleho miešania varíme
- Potom k zmesi pridávame rascu, kurkumu, koriander, horčičné semienka a garam masalu
- Chvíľu povaríme a potom pridávame kura
- Do zmesi pridáme šošovku, paradajky vrátane šťavy, kokosové mlieko a vývar
- Premiešame a necháme na nízku teplotu 15-20 minút variť
- Šošovka musí byť mäkká a zároveň sa zmes musí zredukovať a zhustnúť.
- Dhal ochutnáme a podľa našich preferencií osolíme a okoreníme
- Nakoniec vmiešame šťavu z citróna a baby špenát
Podávajte teplé s ryžou, chlebom naan alebo s papadum. Recepty sme si pre vás pripravili nižšie.