Dhal s kuracím mäsom a šošovkou

Dhal s kuracím mäsom a šošovkou

Lahodné jedlo s červenou šošovkou, kokosovým mliekom, jednoduchým korením a šťavnatým kuracím mäsom sa tento pokrm stáva priam proteínovou bombou!

Čo budeme potrebovať

  • 500 g kuracích stehien (bez kože)
  • Lyžička olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
  • Lyžica čerstvého zázvoru (nastrúhaného)
  • Chilli paprička (nakrájaná)
  • ½ lyžičky rasce
  • Lyžička horčičných semienok
  • 3 lyžičky kurkumy
  • Lyžička indického korenia (Garam Masala)
  • 200 g červené šošovky (nevarené)
  • 400 ml konzervovaných paradajok (nakrájaných)
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • Šťava z ½ citróna
  • 2 hrsti baby špenátu
  • Štipka soli a korenia

Postup

  • Kurča osolíme a okoreníme
  • Na panvici si rozohrejeme olej a na vysokú teplotu kura začneme opekať
  • Kurča opekáme z každej strany 5 minút do zhnednutia
  • Keď je kurča hotové, dáme ho bokom
  • Potom si vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a pridáme cibuľu
  • Cibuľu vyprážame do mäkka a dozlatista
  • Pridávame cesnak, zázvor a chilli, za stáleho miešania varíme
  • Potom k zmesi pridávame rascu, kurkumu, koriander, horčičné semienka a garam masalu
  • Chvíľu povaríme a potom pridávame kura
  • Do zmesi pridáme šošovku, paradajky vrátane šťavy, kokosové mlieko a vývar
  • Premiešame a necháme na nízku teplotu 15-20 minút variť
  • Šošovka musí byť mäkká a zároveň sa zmes musí zredukovať a zhustnúť.
  • Dhal ochutnáme a podľa našich preferencií osolíme a okoreníme
  • Nakoniec vmiešame šťavu z citróna a baby špenát

Podávajte teplé s ryžou, chlebom naan alebo s papadum. Recepty sme si pre vás pripravili nižšie.

Lahodný šošovkový pokrm s bylinkami a indickým chlebom.
Zdroj: thenourishednaturally.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.