Aj diabetici chcú na Vianoce maškrtiť!
INGREDIENCIA
- 250 g hladkej múky
- 140 g masla
- 6 rozpustených tabliet umelého sladidla (takového, ktoré je vhodné aj pre tepelné úpravy)
- menšie vajcia
- citrónová kôra
- štipka škorice
POSTUP
- Ingrediencie zmiešame ako v prvom návode a vypracujeme cesto.
- Necháme vychladnúť v chladničke.
- Potom cesto rozvaľkáme na tenké pláty a vykrajujeme vybrané tvary, ktoré pokladáme na papierom na pečenie vyložený plech.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 160 ° C a strážime, kým nezružovie, potom vyťahujeme.
- Pri zlepovaní nezabudnite použiť marmeládu vhodnú pre diabetikov.
Pokiaľ ste diabetikami alebo pre nich pripravujete jedlá, iste viete, že existuje viac druhov sladidiel. Pracujte s tým, ktoré máte osvedčené pri tepelných úpravách a aj množstvo v recepte si upravte podľa intenzity sladkosti.