Keď nám zostane šunka, premýšľame často čo s ňou. Vynikajúcou voľbou je táto pikantná nátierka, ktorú si môžeme jednoducho natrieť medzi dva plátky toastového chleba.
Ingrediencie:
- 100 g smotanového syra
- 1/3 hrnčeka majonézy
- 1/4 hrnčeka jemne nakrájanej sladkej cibule
- 1 lyžička plnotučnej horčice
- 1/2 lyžičky Tabasco (alebo iné štipľavé omáčky)
- 1/4 lyžičky mletého bieleho korenia
- 1/4 lyžičky cesnakového prášku
- 2 hrnčeky nastrúhané šunky
- 1/2 lyžičky Worcestrové omáčky (kto nemá rád, môže vynechať)
Postup:
- Cibuľu, majonézu a smotanový syr dáme do nádoby kuchynského robota.
- Niekoľkokrát stlačíme pulzné tlačidlo a premixujeme.
- Pridáme ostatné prísady a miešame, až kým nie je zmes hladká.
- Pokiaľ je šunka slanšia, worcesterovú omáčku vynecháme úplne.
- Preložíme do sklenenej misky a dáme vychladiť do chladničky.
- Potom môžeme servírovať.