Diabolské ľadvinky

Diabolské ľadvinky

Kombinácia kajenského korenia, horčice, worcestrovej omáčky, restovaných šampiňónov a obličiek je úplne jedinečná. Tento recept si musia obľúbiť aj zaprisahaní odporcovia vnútorností, pretože je to jednoducho bomba!

Ingrediencie

  • 230 g čerstvých šampiňónov, nakrájaných na veľké kúsky (voliteľne)
  • 2 až 4 jelenie obličky (môžete použiť aj iné)
  • ¼ šálky hladkej múky
  • 1 lyžička kajenského korenia
  • 1 a ½ lyžičky horčičného prášku, Coleman’s, ak ju môžete získať
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 6 lyžíc masla
  • worcestrová omáčka
  • 3 polievkové lyžice kuracieho, zverinového alebo hovädzieho vývaru

Postup

  1. Zlúpnite pavučinovú membránu, ktorá obklopuje obličky, ako zmršťovací obal.
  2. Teraz ich rozkrojte napoly, pozdĺžne.
  3. Uprostred uvidíte veľa bieleho tkaniva.
  4. Môžete ju odstrániť, ale nie je to nevyhnutné.
  5. Ľadvinky však namočte do mlieka na jeden deň, budú tak mať jemnejšiu chuť.
  6. Môžete ich potom na ďalší deň dať do soľného roztoku, ale nie je to nutné.
  7. Mám tendenciu to odstrániť odrezávacím nožom, ale nie je to nevyhnutné.
  8. Každú polovicu nakrájajte na 3 alebo 4 kusy.
  9. Ak použijete huby, orestujte ich na rozpálenej panvici s 3 lyžicami masla, kým na okrajoch pekne nezhnednú.
  10. Vyberte ich a dajte na chvíľu bokom.
  11. Múku zmiešajte s kajenským korením, horčicou, soľou a čiernym korením a poprášte jej obličky.
  12. Rozpáľte panvicu a pridajte ďalšie 3 lyžice masla.
  13. Obličky opražte na masle.
  14. Možno ich budete musieť pritlačiť špachtľou, pretože sa budú chcieť vyklenúť nahor.
  15. Otočte a restujte ďalšiu minútu alebo dve.
  16. Vyberte z panvice a nakrájajte na kúsky podľa ľubovôle.
  17. Obličky a šampiňóny vráťte do panvice a pridajte veľkú kvapku worcesteru a vývaru a panvíc pretrepte, aby sa všetko spojilo.
  18. Nechajte to minútu alebo dve variť.
  19. Ľadvinky a šampiňóny vyberte a položte na hrianky, a omáčku niekoľko minút povarte – nenecháme ju vyvariť úplne – potom všetko zalejte a podávajte.
Vnútornosti s kajenským korením, horčicou, worcestrovou omáčkou a šampiňónmi servírované na tanieri s opečeným plátkom chleba.
www.honest-food.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.