Pokiaľ si radi pochutnávate na tejto kalorickej bombe a nemôžete si to dovoliť, potom pre vás máme recept na holandské rezne pečené v rúre. Sú trochu odľahčenejšie.
INGREDIENCIA
- 500 g bravčového stehna
- 1 vajce
- 90 g eidamu
- soľ
- korenie
- petržlen alebo pažítka
- kukuričné cereálie na obalenie
- olej
POSTUP
- Bravčové mäso si umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky a namelieme.
- Pridáme k nemu vajcia, soľ, pažítku či petržlenovú vňať, korenie a nastrúhaný syr.
- Cesto dôkladne prepracujeme, vytvarujeme rezne, ktoré obalíme v roztlačených cereáliách.
- Rezne dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pokvapkáme alebo postriekame olejom.
- Pečieme na 200 °C.
- Po 15 minútach teplotu znížime na 175 ° C a dopekáme zhruba ďalších 20 minút.